27 februari 2008

de kleuren van de zon in huis


Wat doet iemand uit het onderwijs, tussen het rondrijden met de kinderen door, op een vrije woensdagnamiddag? Vandaag was het tafels en stoelen in mekaar steken. Onze eettafel (6 plaatsen) was te krap omdat we zelf al met zes zijn en ons huis bij momenten een 'open huis' is met een heleboel extra kinderen en familieleden. Daarom met een pakje spaarcenten wat nieuw meubilair aangekocht.

Het nieuwe beuken tafelblad is 2 meter op 2 meter en er is ruim plaats voor 10 eters of schoolwerkmakers. Onze lichtblauwe stoelen verhuizen naar boven en als nieuwe kleur kozen we voor de tinten van de zon: oranje en rood. Onze blikken Kuifjesdoos past er prima bij.

In het begin, nog voor ik met inbus- en andere sleutels aan de slag ging, spraken we over een miskoop. 4 uur later, nu alles er staat, zijn we er erg tevreden over. Precies zoals we bij de aankoop in de winkel voor ogen hadden.

24 februari 2008

zonder Michelin-ster

mijn laatste avondmaal (Belgian food)

Een frit van de frituur, daar schandalig veel knoflooksaus op en nog een kwak Andalusische saus (mayo, tomatenpuree en stukjes groene paprika) en om te drinken een cola light uit de frigo ... en je hebt één van de lekkerste gerechten(*) die je Muggenbeet kan voorschotelen.

Deze avond heb ik er weer met volle teugen van genoten. Een sportman moet zijn eigen goed verzorgen en dat geldt ook voor een noeste arbeider. Dus heb ik weer gegeten voor twee.

(*) mogelijk gemaakt door mijn wederhelft die zich telkens -gedreven door een onuitputtelijke liefde- opoffert om naar de frituur te gaan.

    23 februari 2008

    (don't) try this at home

    Ik ben volledig normaal gebouwd. Toch moet ik al braken als de dokteres een klein houten spateltje op mijn tong duwt en me vraagt om 'eens A te zeggen'.

    Linda doet het van zoveel mannelijke kleinzerigheid waarschijnlijk in haar broek (als ze één aan heeft tenminste). Want zij laat deze avond op den televisie immense harige beesten -zo omvangrijk als een honderdvoud aan houten spateltjes- zo maar in haar keel verdwijnen.

    Bravo Linda, ik sta vol bewondering, om niet te zeggen dat ik daarvan toch even moet slikken. Ik zie het Arie Slob haar nog niet nadoen... of onderschat ik den Arie?

    liever niet

    Die van ons heeft ooit eens bloembollen bij Bakker besteld en daardoor krijgen we regelmatig geweldige aanbiedingen in de bus. Dit maal ontvangen wij bij onze (eventuele) bestelling uit de catalogus, vol met computergekleurde bloemen, een heuse "schitterende houten wensput".

    Waw. En dat is nog niet alles. Als we binnen de 14 dagen bestellen wordt de put ook nog eens gevuld met anemonen. Volgens Bakker "een fantastische droomaanbieding". Ik ben niet onder de indruk van zoveel kitsch. Dus liever geen bestelling deze keer. Misschien als we ooit eens een open haard hebben. Het wensputje kan er lekker knetteren.

    blogdrink

    Natuurlijk was ik gisteren ook graag aanwezig geweest in 't Stuk voor de Leuvense blogdrink. Maar een sportman kan zijn ploeg niet in de steek laten als er moet gepresteerd worden.

    Niet zooo ver van Leuven, in Rillaar met name, dienden we met ons viertal aan te treden om 16 matchen tegen Dol-fijn te beslechten. Terug uitgerust met mijn oud vertrouwd palet lukte het me om erg offensief uit de hoek te komen en dat resulteerde uiteindelijk in 4 overwinningen op rij. Niet onbelangrijk voor het vertrouwen want vorige week speelde ik één van mijn beroerdste partijen uit mijn leven.

    Ook Frank en Jerry wonnen al hun partijen waardoor het een mooie 4-12 overwinning werd voor Diest. Gelukkig dat mijn kritische ingesteldheid ook om 12 uur 's nachts nog intact was, want een vlugge blik op het wedstrijdblad ontwaarde een 'schrijffout' waarmee Rillaar mij een klare overwinning afsnoepte. Uiteraard liet ik hen een volledig nieuwe feuille invullen.

    Met deze overwinning bewees Diest T dat wij zonder discussie bij de betere middenmoot behoren. Het is ondertussen al zo ver dat niemand nog opkijkt als wij met een klinkende overwinning thuiskomen. Het woord 'proficiat' komt alleen nog uit onze eigen mond.

    Frank (4/4), Ludo (4/4), Jerry (4/4) en Rudolf hield zich wat in om volgende week toe te slaan (0/4).

    20 februari 2008

    over bliksem en aardbevingen

    Telkens als het Israelisch parlementslid Shlomo Benizri met zijn piemeltje speelt dan bliksemt het in Vlaanderen. Complete onzin.... hmmm, ik las zonet nog een veel grotere onzin:

    "De aardbevingen die de afgelopen tijd voelbaar waren in Israël zijn het gevolg van de groeiende acceptatie van homo's. Dat heeft de ultraorthodoxe parlementariër Shlomo Benizri woensdag beweerd. Alleen door homovriendelijke wetten af te schaffen kan het parlement nieuwe aardbevingen voorkomen, meent Benizri."

    Kim doet dat goed

    Ik ben een fan van Kim (De Morgen). Maar dat wist u al.

    lekkere confituursex

    Jammer dat "confituursex" door die Bende op youtube in een slecht daglicht is gesteld, want confituursex is de max en erg lekker. Ik heb er zonet nog heerlijk van genoten.

    met een x blijf ik mooier vinden dan met ks.

    de jeugd van tegenwoordig

    "De jeugd van tegenwoordig houdt van luxe. Ze heeft slechte manieren, veracht alle gezag. Heeft geen respect en praat als ze zou moeten werken. Jongeren spreken hun ouders tegen, kletsen in gezelschap. Ze schrokken aan tafel hun eten naar binnen, slaan hun benen over elkaar en tiranniseren hun ouders."

    Toegeschreven aan Socrates (469-399 voor Chr.)!

    En als ik daar zelf nog iets mag aan toevoegen: als ik -vanuit mijn praktijk- peil naar het waarom van het tegenpruttelen en moeilijk doen van een leerling ontwaar ik vaak een grote intelligentie en inzicht in zaken die fundamenteel fout lopen. Hun negatief gedrag is niet meer dan een terecht verzet tegen een foute situatie.

    In plaats van een sanctionering verdient zo'n leerling eigenlijk een medaille: omdat hij zich verzet tegen een wantoestand (wat een goede eigenschap is) én omdat hij een interessante klokkenluider is waardoor we weten waar we ons licht moeten over laten schijnen. Van die leerlingen kunnen we er nooit genoeg hebben.

    17 februari 2008

    hopranken

    de ranken van de Humulus lupulus (hop)

    16 februari 2008

    'Pauls knechten' winnen schoolquiz

    Tijdens de schooluren was het gisteren dikketruiendag, 's avonds was het schachtenvat en quiz. Met het voltallige personeelsecretariaat, Jan van de boekhouding en de leerlingenbegeleiding (Isabelle en ikzelf) inderhaast nog een ploegje samengesteld dat we "Pauls knechten" doopten. Paul, dat is de directeur die baas is over het ondersteunend personeel, vandaar.

    Met niet al te veel ambitie gestart aan de quiz maar al snel bleek uit de tussenstanden dat wij tot de slimsten van de zaal behoorden. Onze uiteenlopende interesses en misschien ook wel onze occasioneel ascetische présence resulteerden uiteindelijk -na een paar erg sterke rondes- in de eindoverwinning. En of we blij waren... zo winnen van al die slimme leerkrachten.

    Slechts één steekje laten vallen: in tegenstelling tot de sijs, de zonnedauw en de hamster toch wel de boomklever op de gepresenteerde foto niet herkend zeker (shit!) maar voor de rest wist ik wat ik hoor te weten. Zelfs slagroomtaartensmoel Belle Perez wist ik me voor de geest te halen.

    Paul, de directeur, was erf fier op zijn triomferende onderdanen en hij heeft ons dan ook uitgebreid gefeliciteerd en getracteerd. Hij staat er op dat we maandag een groepsfoto nemen en deze in 't groot op de website van de school plaatsen. Ik zorg wel voor de juiste link.

    (Pauls knechten: Sven, Joke, Vicky, Isabelle, Jan en Ludo)

    14 februari 2008

    toestand Leterme plots fel achteruit

    De toestand van Yves Leterme is na een verrassingsbezoek van een vrouwelijke cliniclown plotseling fel achteruitgegaan.

    13 februari 2008

    geen F-16's naar Afghanistan!

    België breidde onlangs haar militaire missie in Afghanistan uit zonder voorafgaand parlementair debat. Vrede vzw, Ucos, 11.11.11, Pax Christi, Intal, Vredesactie, Oxfamsol, Stop USA vragen om hun petitie hierover te ondertekenen om uw bezordheid te uiten.

    "Als bezorgde burger vraag ik u om:

    - Geen Belgische F-16’s in gevechtszones;
    - Het Belgisch engagement in de NAVO-missie niet uit te breiden;
    - De Belgische bijdrage tot welzijn, stabiliteit en veiligheid in Afghanistan langs niet-militaire manier te heroriënteren;
    - Dit debat ten gronde te voeren in het parlement en daarin ook de stem van diverse maatschappelijke actoren te horen."

    Onderteken HIER.

    nieuwe flitsauto

    De laatste weken hoor ik weer veel dorpsgenoten sakkeren dat ze geflitst werden. Dat komt er van als je te hard rijdt! Maar er is nog een andere reden: de tijd van 'het wit autootje' is voorbij. Onze politiezone gebruikt tegenwoordig een nieuwe Opel Astra, blauwgrijs en bovendien staat deze op nieuwe plaatsten opgesteld.

    Daarnet even kennisgemaakt. Een mooie auto. Maar geen foto... dankzij een behulpzame flikkerende tegenligger.

    Voor mensen die in onze buurt komen: onze politie kondigt de flitscontroles aan op haar website. Maar de opgegeven straten zijn niet volledig. Vandaag stond de Astra in de Processieweg... onaangekondigd.

    muisballetjes

    Vreemde rage tegenwoordig op het werk. De balletjes verdwijnen uit de muizen. Meegenomen... maar door wie en waarom? "Zouden er van die Chinese balletjes mee worden geassembleerd?", wordt hier en daar gesuggereerd. Zit Valentijn er voor iets tussen of dé aan de kaak gestelde pornoficatie van de samenleving? Zit het Belgisch leger zonder kogels? Of krijg je er veel geld voor bij de schroothandelaar?

    Tips welkom.

    10 februari 2008

    boegbeeld Bartje

    Humor en extreem-rechts, doorgaans geen beste maatjes. Ze worden pas grappig (lees: lachwekkend) als ze nét zeer ernstig proberen te zijn. Neem nu dat allerlaatste initiatief van Vlaams Belang Antwerpen. Ze gaan deze week een nieuwe website opstarten. Hierop zal dat zootje ongeregeld dat zichzelf politieke partij noemt, "alle criminele feiten in de stad verzamelen".

    En dan komt de aap uit de mouw: "boegbeeld van de actie wordt de Antwerpse ex-commissaris Bart Debie". Hahahaha, die exflik die vorige week zélf door het hof van beroep veroordeeld werd!!!

    Waarom is er dan een nieuwe site nodig? Die kerel heeft toch al een eigen weblog?


    georgina's stokje

    Een foto uit de oude doos op het net zwieren, dat is het stokje dat ik toegeworpen kreeg van Georgina. Op muggenbeet en flickr staan al héél wat foto's uit mijn beruchte kinder- en jeugdtijd:

    - op de stadswal van Dubrovnik;
    - met de familie aan het vakantiehuis in Vosseslag (De Haan);
    - mijn allereerste foto die bewaard gebleven is.

    Maar het stokje verdient nieuwe foto's. Twee heb ik er voor jullie in petto.

    Net uit de lagere school en nu in de zesde Latijn-Griekse (wij begonnen in die tijd erg onlogisch in de 6de LG) met als titularis Ward Hermans, de latere voorzitter van BELT (Beter Leefmilieu Tessenderlo vzw). Ik sta boven, tweede van rechts.

    Net terug van mijn rugzakreis naar Joegoslavië en van een verkwikkende douche genoten. Foto genomen door onze reisgezel en vriend Patrick (nu peter van de kleinste). Op vraag opgestuurd en momenteel wellicht ingekaderd bij heel wat Servische en Kroatische vrijgezelles.

    niemand geslaagd

    Het nieuwe zwembad van Tessenderlo geraakt klaar en dan wordt het uitkijken naar personeel. Het Nieuwsblad wist me het volgende te vertellen:

    "Voor het examen van zwembadbeheerder kwamen slechts vier kandidaten opdagen. Geen enkele kandidaat slaagde in de proeven."

    Moeten we dan ook hiervoor Polen gaan zoeken? Of waren de proeven té moeilijk? Wat vind jij ervan?

    1. Ensceneer een chloorvergiftiging en imiteer tien bewusteloos gevallen synchroonzwemmers.
    2. Gluur een kwartier lang in de kleedhokjes zonder dat de burgemeester je betrapt.
    3. Zwem 50 meter vlinderslag op je rug terwijl je een drenkeling boven water houdt.
    4. Twee koffies, één looza, één schweppes en een paprika chips: hoeveel moet de klant betalen als die klant gouverneur Stevaert heet?
    5. Wie is de schepen van milieu en noem 1 realisatie of eigen initiatief op.

    Omdat alle kandidaten met grootste onderscheiding proef 2 aflegden, zoeken ze nu naar nieuwe kandidaten. Vettige Swa, zatte Jul , Polle porno en hete Frans werden definitief uitgesloten.

    8 februari 2008

    op naar een derde broekspijp?

    Tijdens deze vakantie de mail van 't werk geopend. Je bent een workaholic of je bent het niet. Maar wat ze me tegenwoordig allemaal niet doorsturen? 't Is dan wel '100% natural' en ook een 'green product' maar willen ze dan echt dat we binnenkort met drie broekspijpen gaan werken? Wat gaat de verificatrice van 't ministerie daar van zeggen?

    De TISP-filter denkt te weten wat het personeel nodig heeft.

    geen stormloop voor petitie

    De Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw is een petitie gestart omdat "de voorstelling van seksualiteit in onze samenleving niet bevrijdend werkt maar contraproductief en niet zelden leidt tot frustratie, verminderd seksueel verlangen en/of andere seksuele disfuncties, problemen of zorgen."

    "Het is opvallend dat in het 'alledaagse'(over)aanbod van seksuele prikkels diverse eng op orgasme gerichte en extreme vormen van seksualiteit worden voorgesteld als de 'norm' . Een afgebeelde 'norm' waaraan velen zich klaarblijkelijk willen spiegelen en waardoor ze zich als afwijkend, abnormaal, beperkt en enggeestig gaan ervaren."

    De VVS schaart zich achter het standpunt dat 'seksuele vrijheid niet gelijk staat aan totale grenzeloosheid en platheid'. De vereniging vraagt om -indien u met hun zienswijze akkoord gaat- de online-petitie te ondertekenen. Op dit moment tekenden 37 mensen, waaronder de voorzitter, de penningmeester, de webmaster, de perswoordvoerder en nog wat bestuursleden. Niet meteen een stormloop.

    Zou het te maken kunnen hebben met het simpele feit dat heel wat onliners (ikke uiteraard niet!) juist op zoek zijn naar die extreme vormen en kicken op abnormaliteiten?

    7 februari 2008

    vloekend rood

    Die van ons is gisteren met de kroost in een Hollandse Ikea wat klein meubilair gaan kopen. 4 klein tafeltjes ter vervanging van de salontafel, 2 hoge CD-rekjes en voor ieder kind een wandboekenrek.

    Vandaag is het aan mij om die planken aan mekaar te vijzen. Kinderspel want het systeem is altijd krak hetzelfde. Zelfs zonder plan lukt het me.

    Alleen is er een klein probleem. Van alle kleuren van de regenboog is er ééntje dat vloekt met de rest van onze inrichting. De kleur van de sossen, rood met name. En laat dat nu net de kleur zijn van alle meubeltjes die ik in mekaar moet steken. Zou ik er aan beginnen of toch eerst de planken herschilderen?

    Meestal heeft die van ons een goede smaak -bewijze haar keuze van man- maar deze keer heeft ze de bal aardig mis geslagen. Dat wordt weer poepekeklets!

    5 februari 2008

    Cédric beste van Vlaanderen

    foto: via Marc Janssens, Cédric Merchez op het hoogste schavot in Deinze.

    Mijn clubgenoot Cédric Merchez, onze A9-kopman in de superliga, slaagde er zondag in Algemeen Vlaams Kampioen te worden door Zhang Dong Ying (Mortsel), Qi Xiao Feng (Mortsel) en Kilomo Vitta te kloppen. Vooral de wedstrijd tegen Vitta Kilomo (A10-Hoboken) was er één van een hoogstaand niveau waarin hij bovendien 3 matchballen redde en pas in extremis de zege binnen haalde. Andermaal bewijst Cédric zijn gouden waarde voor Diest. Proficiat Cédric !

    Dexters' zangkwaliteit

    Hiep hiep hoera! Ons aller Tanja Dexters wordt morgen 31 lentes jong. En alsof dat nog niet genoeg is, is onze Molse stoot doorgestoten naar de volgende ronde van Eurosong.

    Volgens de één is deze selectie vooral te danken aan haar blauw kleedje en nog meer aan de lange hypnotiserende stelten die er onder stonden, volgens de ander zou ze evenwel verdiend tweede zijn geworden... gezien haar 'flink verbeterde' zangkwaliteit.

    De VRT-geluidstechnici weten wel beter: naast het gegoochel met reverb en harmonisering was het vooral de stand van de microfoon die het verschil maakte: "we zwikten alles een meter lager en vanaf toen liep alles gesmeerd. Al hebben we wel nog wat moeten werken aan de dissonante slissende s. Een beetje talkpoeder deed gelukkig wonderen."

    4 februari 2008

    babysit naar Uganda

    Deze week woensdag vertrekt onze vroegere babysit, Evelien, naar Uganda. Evelien is tevens de dochter van de dorpsgenote die die van ons de nodige gynaecologische zorgen toediende bij de polyklinische geboorte van onze laatste kleine. Onze babysit trad in de sporen van haar moeder en studeert voor vroedvrouw.

    Avontuurlijk als ze is, koos ze ervoor haar stage te doen in Uganda. Zoals dat tegenwoordig gaat, heeft ze een eigen online-dagboek waarop ze regelmatig haar avonturen zal publiceren.

    Succes en veel plezier daar in Uganda!

    3 februari 2008

    Hoe verleid je muggenbeet?

    In het Nieuwsblad vinden vrouwen tips om hun droomman te versieren. Een of andere weirdo astrologe heeft deze tips gebaseerd op de "horoscoop-karakters" van mannen. Geboren op 30 oktober ben ik een schorpioen, dat beest met de giftige angel. Hoe moet iemand als ik verleid worden? Liz Roze doet volgende suggesties:

    De Schorpioen is geweldig hartstochtelijk en echt. Hij voelt zich aangetrokken tot duisternis en dat uit zich meestal in zijn keuze van vrouwen. De Schorpioen houdt van hele sexy vrouwen, soms zelfs van verleidsters.

    Om zijn belangstelling te wekken, dien je een mysterieuze houding te hebben die de natuurlijke detective in hem stimuleert. Deze man is niet onder de indruk van een schreeuwlelijk die binnen vijf minuten haar hele hebben en houden op tafel heeft gegooid. Of van een zogenaamde humoriste die direct een paar grappen vertelt.

    Seks: Heel belangrijk, de vrouw dient een vurig temperament te hebben.

    Mode: De Schorpioen houdt van mode omdat het de kracht bezit een boodschap uit te dragen. Waar je mee scoort, is een outfit met slechts een sexy afwerking, bijvoorbeeld een hoge split, blote rug, onbedekte schouders of een décolleté.

    Vooruit, wie waagt er eens een poging? Vergeet niet dat ik ook properheid, trouw, intelligentie, rookvrij, natuur- en dierlievendheid, gedienstigheid, sportief, gelegenheidsonderdanigheid, boeiend, maatschappijkritisch, eerlijkheid, verrassend, originaliteit, mondigheid en leven in functie van de man -waar die van ons érg goed in is- heel belangrijk vind. Nymfomaan mag maar moet niet. Als er maar gebonden, geslagen en getakeld kan worden. :-)

    Wanneer muggenbeet verkiest om NEEN te zeggen, verklapte ik reeds hier.

    J.M. Saive bij beste vier

    scorebord Saive-Primorac


    Onze landgenoot J.M. Saive heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale in Frankfurt (Europe top 12). Met 4-2 won hij van de Kroatische Primorac die eerder titelverdediger Timo Boll eruit zwierde. Het werd een boeiende match, met lange rally's en een bliksemstart van J.M. Saive. Deze match kan je integraal bekijken.

    Nergens te bekijken maar ook om de vingers van af te likken was de sportieve confrontatie tussen Diest T en Diest S gisteren in het Peter Dorlandcentrum. Onze ploeg (T) won uiteindelijk met 10-6. Een opmerkelijk resultaat o.m. omdat wij met drie spelers wonnen van hun topspeelster Wendy Braem.

    Jerry (andermaal 4 op 4), Ludo (3 op 4), Frank (3 op 4) en Rudy (tegen de verwachting in geen overwinning). De tussenstand in 5de A vind je hier.

    update 13.30 u.: Jean-Michel Saive (ITTF 20) is zondag uitgeschakeld in de halve finales. Saive verloor met 4-0 (11-3, 11-2, 11-6, 11-8) van de Oostenrijker Werner Schlager (ITTF 18).

    2 februari 2008

    de tijd van Leuven

    Waar is de tijd dat die van ons in de Blijde Inkomstraat nog samen op kot zat met Ivan De Vadder, Joël De Ceulaer en we aan de overkant vrij zicht hadden op het salonnetje van André Vermeulen?

    uit muggenbeets feminatheek

    hét topstuk: artistieke baardvrouw op Laakdalse kermis