8 februari 2008

geen stormloop voor petitie

De Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw is een petitie gestart omdat "de voorstelling van seksualiteit in onze samenleving niet bevrijdend werkt maar contraproductief en niet zelden leidt tot frustratie, verminderd seksueel verlangen en/of andere seksuele disfuncties, problemen of zorgen."

"Het is opvallend dat in het 'alledaagse'(over)aanbod van seksuele prikkels diverse eng op orgasme gerichte en extreme vormen van seksualiteit worden voorgesteld als de 'norm' . Een afgebeelde 'norm' waaraan velen zich klaarblijkelijk willen spiegelen en waardoor ze zich als afwijkend, abnormaal, beperkt en enggeestig gaan ervaren."

De VVS schaart zich achter het standpunt dat 'seksuele vrijheid niet gelijk staat aan totale grenzeloosheid en platheid'. De vereniging vraagt om -indien u met hun zienswijze akkoord gaat- de online-petitie te ondertekenen. Op dit moment tekenden 37 mensen, waaronder de voorzitter, de penningmeester, de webmaster, de perswoordvoerder en nog wat bestuursleden. Niet meteen een stormloop.

Zou het te maken kunnen hebben met het simpele feit dat heel wat onliners (ikke uiteraard niet!) juist op zoek zijn naar die extreme vormen en kicken op abnormaliteiten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.