16 februari 2008

'Pauls knechten' winnen schoolquiz

Tijdens de schooluren was het gisteren dikketruiendag, 's avonds was het schachtenvat en quiz. Met het voltallige personeelsecretariaat, Jan van de boekhouding en de leerlingenbegeleiding (Isabelle en ikzelf) inderhaast nog een ploegje samengesteld dat we "Pauls knechten" doopten. Paul, dat is de directeur die baas is over het ondersteunend personeel, vandaar.

Met niet al te veel ambitie gestart aan de quiz maar al snel bleek uit de tussenstanden dat wij tot de slimsten van de zaal behoorden. Onze uiteenlopende interesses en misschien ook wel onze occasioneel ascetische présence resulteerden uiteindelijk -na een paar erg sterke rondes- in de eindoverwinning. En of we blij waren... zo winnen van al die slimme leerkrachten.

Slechts één steekje laten vallen: in tegenstelling tot de sijs, de zonnedauw en de hamster toch wel de boomklever op de gepresenteerde foto niet herkend zeker (shit!) maar voor de rest wist ik wat ik hoor te weten. Zelfs slagroomtaartensmoel Belle Perez wist ik me voor de geest te halen.

Paul, de directeur, was erf fier op zijn triomferende onderdanen en hij heeft ons dan ook uitgebreid gefeliciteerd en getracteerd. Hij staat er op dat we maandag een groepsfoto nemen en deze in 't groot op de website van de school plaatsen. Ik zorg wel voor de juiste link.

(Pauls knechten: Sven, Joke, Vicky, Isabelle, Jan en Ludo)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja wat een fantastische overwinning. Slechts één puntje meer dan de tweede ploeg. Welk antwoord heeft ons de overwinning bezorgd? Hier gaan we nog lang plezier aan beleven.

Anoniem zei

En de eerste prijs was zeker een dikke opslag. Proficiat, nu zal iedereen daar in Mol wel overtuigd zijn van uw kunnen. De specialiteit van de muggenbeet heeft allicht het verschil gemaakt, nl. alles dat met vogelen of is het vogels te maken heeft.

Chelone zei

How could you, de boomklever niet herkennen! Zo een prachtig vogeltje. Die zal je nooit meer vergeten.

[muggenbeet] zei

@chelone: ik zal het maar op de kwaliteit van de foto steken zeker? Ik dacht een juveniel ijsvogeltje te zien. Een blunder, zonder twijfel.

Frank zei

Muggenbeet weet alles over vogelen?
Dat had ik ook al door na het lezen van deze blog ...