1 juli 2022

Dagpauwogen overal

 

Als er één iets is dat momenteel de show steelt, dan zijn dit wel de dagpauwogen. Momenteel vliegen er hier zo'n twintig rond en je vindt ze overal: op de vlinderstruiken, op de kruisdistels, gewoon al zonnend op een warme steen of op het jakobskruiskruid. Het is een algemene dagvlinder waardoor men nog te weinig stilstaat bij de prachtige vleugels die hij toch wel heeft. Zeker de jonge exemplaren zien er fantastisch uit. Het lila in de pauwenogen past perfect bij de paarse vlinderstruiken en kruisdistels (Eryngium x zabelii).

Nog een mooi beestje is de kolibrievlinder. Hij is al een paar keer verschenen maar een foto maken is nog niet gelukt. Dit is nog een uitdaging voor de komende dagen.


 In de kruisdistels vond ik ook deze grote snuittordoder, soms de gewone knoopwesp genoemd. Hij behoort tot de familie van de graafwespen. Ik vond hem behoorlijk indrukwekkend. Benieuwd wat deze vakantie nog allemaal tevoorschijn komt.1 opmerking:

  1. Heerlijke insecten hé. Maar ik las net bij Dirk Draulans op zijn facebookpagina dat die dagpauwvlinder het zo goed doet omdat er veel netels zijn en dat is dan weer een gevolg van een te veel aan stikstof. En dat is natuurlijk minder goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.