Buiten |
Bij een van de vele veranderingen in de voortuin kapte ik een struweel sneeuwbessen weg om vanuit het huis zicht te krijgen op de voortuin. Op de vrijgekomen ruimte plantte ik vlakbij het raam een vlinderstruik, met name de Buddleja 'Lochinch'. Deze cultivar is ontstaan uit een kruising van Buddleja davidii met Buddleja fallowiana en de vlinders, bijen en zweefvliegen zijn gek op de nectar ervan. Het is op deze vlinderstruik dat het momenteel krioelt van de dagpauwogen. Zodra de zon schijnt, zijn ze van de partij.
Deze kleine ingreep in de voortuin heeft al tot veel kijkplezier geleid, zowel buiten als van binnenuit. Zittend in de zetel (of liggend) krijg ik zo vanop de eerste rij een live natuurdocumentaire voorgeschoteld. Terwijl ik deze tekst typ, landt er een koninginnenpage, de eerste van deze zomer. 't Is dat ik zot ben van de Tour de France, anders zou de TV voor mij niet moeten opstaan.
Binnenzicht |
De vlinderstruiken lijken dit jaar extra hun best te doen.
BeantwoordenVerwijderenSchitterend, hierboven.
Jaloers ben ik op de rijkdom aan vlinders bij jou. Hier dit jaar opvallend weinig: zou het te maken hebben met o.a. de stikstofdioxide?
Ik zag op een kaartje dat onze regio al jaren roodkleurt qua metingen.
Naast de dagpauwogen is het momenteel ook hier kalm met andere soorten, wat koolwitjes en citroenvlinders maar dan stopt het ook.
BeantwoordenVerwijderen