12 juli 2022

nieuwe potten

 

De aanschaf van weerbestendige potten is een investering voor het leven. Zo troost ik mij als ik geconfronteerd word met het kassaticket voor de aanschaf van drie potten en twee grote floxen (vlambloemen). Maar ja, ik rook niet, ik drink niet, ik ga niet op vakantie, mijn geld mag ergens naar toe gaan.

De nieuwe potten hebben een doel. Het voorste raam komt heel diep zodat we vanuit onze zetels een 'panoramisch' zicht hebben op de voortuin. De roze vlambloemen geven nog wat extra kleur aan dit zicht. Andersom werkt het ook, de inkijk van buitenuit op ons salon vermindert waardoor we ietwat meer privacy hebben.

Nieuwe buitenpotten met floxen om het zicht van binnenuit te verfraaien.

De lichtroze kleur van de uitgekozen vlambloemen past prima bij de vlinderstruik en de paarse versie van de trompetboom (Catalpa x erubescens 'Purpurea') die er vlakbij staan. Mooi aan deze variëteit is dat ook de gesloten bloemen en de bladeren schoon bordeaux geschakeerd zijn.  


5 opmerkingen:

 1. Floxen strelen het oog, zijn langbloeiend en elk jaar trouw op post. Prima keuze, dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er weinig ervaring mee,we gaan het zien,grts.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie soort.
  Goed idee, deze toepassing in deze werkelijk mooie potten.
  En je financiële verantwoording is zeer herkenbaar ; - )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ondertussen ook heel wat phloxen staan, sommige zijn absoluut erg betrouwbaar, en mooie planten
  Die mooie phloxen staan trouwens ook in mooie potten ....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een voor mij bekende kleur pot, je blijft er van genieten dat blauw...
  Waarom moeten we zoiets toch naar ons zelf verantwoorden? Qua uitgave? Iets waar je iedere dag naar kijkt... zelfs leeg zijn ze mooi...

  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.