behangersbij op alant

 

 

Op de dagpauwogen na is het nog geen drukte wat de vliegende insecten betreft. Niet dat er niets te beleven valt, zo landde er een koninginnenpage in de vlinderstruiken, een landkaartje op de Veronicastrum en citroenvlinders in de grote kattenstaart. Ook de indrukwekkende stadsreus was vandaag present. Eén beestje viel me vandaag op: de behangersbijen in de Helenium en de Inula aan de kapel. Vermoedelijk is het de tuinbladsnijder. Koddig is dat het achterlijf af en toe in de hoogte wordt gehouden en dat de buiken vol hangen met geel stuifmeel. De bladsnijdervrouwtjes verzamelen namelijk hun stuifmeel op de buikschuier.

 Het koevinkje is ook terug na enkele jaren afwezigheid. Waarom deze vlinder is weggebleven, is me een raadsel. Weldra zal het aantal soorten flink toenemen want de Canadese guldenroede komt in bloei. Door velen verguisd maar de beestjes zijn er zot van.
Reacties

Fruitberg zei…
Benhangersbijen blijven één van mijn favorieten het enthousiasme waarmee ze over die bloemen kruipen. Leuke foto
Groengenot zei…
Prachtig beestje, inderdaad! Ik heb het nog nooit gespot hier. Ook niet op de Alant. Ben nog maar eens met mijn neus tussen de beestjes gaan hangen maar enorm veel honingbijen vliegen er hier. Er zijn hier heel wat imkers in de buurt. Misschien daarmee dat ik geen behangersbijen vind?