22 juni 2022

boomvertakking opgevist

Het stuk (pseudo)acacia dat ooit nog groeide in de voortuin.

 Hij lag ergens onder een boom traagjes weg te rotten maar was te welgevormd om hem niet aan dit lot te onttrekken. Bij de verfraaiing van de boszithoek -daar waar de dames van het huis met hun vriendinnen wensen te vertoeven- kwam de 5-koppige Robinia goed van pas. Eerst dacht ik al liggend maar uiteindelijk bleek hij staande het meeste tot zijn recht te komen.

Het perkje deze morgen

 Het perkje aan de zithoek is niet zo heel groot. Vorige week plantte ik er reeds een Chionanthus virginica en de Magnolia x brooklynensis 'Woodsman'. De siergrassen (stekelige Cortaderia) die er stonden, verzette ik gisteren. Vroeg deze morgen begon ik aan de herinrichting, de temperatuur was toen nog aangenaam. De grond moest flink verbeterd worden en voor de Robinia werd een gat gegraven.

De bloem van de Hosta ventricosa

 Voor het plantgoed koos ik een 15-tal grote Hosta ventricosa, waarvan u hierboven de prachtige bloem kan zien. Deze bloemen groeien op stengels van bijna een meter hoog. In onze tuin staan heel weinig hosta's omwille van de slakkenvraat, maar toch wil ik nog eens een poging wagen. Met een dikke mulchlaag van gehakselde beukentakken en -bladeren wil ik de goesting van de slakken temperen.

Het eindresultaat, gemulchd en al.

Op termijn gaan de Chionanthus en de Magnolia voor extra schaduw zorgen, nu werpen de grote beuken schaduw tot zo'n 15.00 uur. Het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nog een lage randbeplanting bijkomt, voorlopig gaan we 't hiermee doen. Was er in het begin nog wat protest tegen de verwijdering van de pampagrassen, is er nu toch sprake van 'beter dan eerst'. De gieter staat al klaar, hij gaat het druk krijgen want er is de voorbije weken veel nieuws de grond ingegaan.


2 opmerkingen:

  1. Da’s inderdaad een heel gezellig hoekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben aan 't denken of rode monarda (enkele) een goede toevoeging zou zijn. Eens over slapen...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.