16 juni 2022

terugblik opentuin

 

De ecotuinendagen zijn een tiental dagen gepasseerd. Ze zijn alweer zo goed meegevallen dat we ons alvast hebben ingeschreven voor volgend jaar (3 en 4 juni 2023). Was het bij de vorige deelname nog een overrompeling, deze keer was het perfect gedoseerd en konden we alle bezoekers de nodige aandacht geven. Ook de 'catering' gaat er prat op dat ze iedereen die dit wou, een drankje heeft kunnen aanbieden.

Op zaterdag waren er zo'n 80 bezoekers, op natte zondag raapten toch nog zo'n 18 mensen hun moed tesamen om er met regenjas en paraplu door te komen en op pinkstermaandag was het topdag met zo'n 160 enthousiaste bezoekers. Ook TV Limburg was maandag onverwacht van de partij wat een kleurrijke reportage opleverde voor het Limburgse nieuws.

Zicht vanuit de tuin op het huis

Mag ik bij deze alle bezoekers nogmaals bedanken om er samen een superfijn weekend van te maken? De vele positieve reacties deden deugd en gaven me energie om er opnieuw tegenaan te gaan. De hoek met de 2 treurende kweeperen (alsmaar terugkerende roest) werd onder handen genomen en is op enkele dagen tijd omgetoverd tot een bloemenhoek met onder meer Acanthus, Echinacea 'White Swan', Astilbe japonica 'Deutschland', pimpernel, de roos 'Heidetraum' en Geranium 'Blushing Turtle'. We verwachten de komende dagen nog bezoekers die belet waren op het weekend of nog een keertje wilden terugkomen. Dit zal zonder de perfect getimede hoogbloei van onze klimrozen zijn maar met de bloei van Veronicastrum, daglelies en de vele vlinderstruiken.

 

Stenen cactus, een speels element tussen de sierdistels.


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.