16 juni 2022

vragen over planten

 Op de voorbije ecotuindagen sprongen een aantal planten in het oog. Ik kreeg er de meeste vragen over. Ik vermoed dat ze her en der een plekje gaan krijgen in nieuwe tuinen, wat alleen maar kan toegejuicht worden. Ook prominent in beeld: beeldherkenningsapplicaties op de smartphones. Vaak goed geraden maar er soms ook helemaal naast.

Een overzicht van de vragen:

(collage 1) 1/6: Primula vialii - 2/6: bieslelie of Sisyrinchium striatum - 3/6: Cornus kousa 'China Girl' - 4/6: Podophyllum 'Spotty Dotty' - 5/6: Rodgersia 'Bronze Peacock' - 6/6: Roos 'Paul"s Himalayan Musk'

(collage 2) 1/2: Roos 'Maria Lisa' - 2/2: geen 'rabarber' maar Darmera peltata (grootbladige oeverplant).4 opmerkingen:

 1. Er waren hier ook enkele planten 'toppers' qua vragen. Andere planten dan andere jaren, want door de warmte waren de lentebloeiers al weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier stonden de rozen net op hun hoogtepunt, de 'Bobby James' die over de tunnel groeit, stal de show. Was eens wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Sisyrinchium kom ik de laatste tijd ook regelmatig tegen. Maar ik zag in een tuin dat het loof helemaal openvalt. Dat vind ik dan minder tof voor de planten in de buurt. Jij daar ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier staat hij in droge grond, naast een trapje waar geen andere planten staan. Ik heb hem 3 jaar en hij blijft toch behoorlijk compact. Het loof kan altijd bijgeknipt worden, moest dat echt nodig zijn. Enkele bezoekers gingen de plant toch aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.