28 februari 2020

Terug uit Palestina

Jerusalem, Rotskoepel op de Tempelberg

De twee oudste dochters zijn terug uit Palestina. Samen met een groep Limburgse jongeren zijn ze er 2020 jonge olijfbomen gaan planten. Olijfbomen staan symbool voor vrede en hoop. De aanplant kadert in de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Palestina heeft zich geëngageerd om met de internationale gemeenschap mee te strijden tegen de klimaatverandering.

Deze trip naar Palestina bood onze dochters ook de unieke gelegenheid om enkele historische plekken te bezoeken. Ik hoor dat ze ook heel veel interessante mensen hebben ontmoet en gevoetbald hebben met Palestijnse jongeren. Ze hebben er ongetwijfeld heel veel van opgestoken maar zitten vandaag alweer 'braafjes' op de schoolbanken.



6 opmerkingen:

  1. Amai, dat moet ongetwijfeld een boeiende reis geweest zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boeiend en ... aanstekelijk: die van ons en de zoon willen ook eens gaan kijken. De reis omvat ook Jordanië met Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, wat ondernemend van die dames en wat zullen ze een geweldige tijd gehad hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een tof initiatief! Reizen en terwijl iets goeds doen, zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is mogelijk dat van deze trip ooit een documentaire op tv komt, er zijn alvast beelden gemaakt door een cameraploeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Amaai, Ludo, ge moogt fier zijn op je dochters!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.