12 juli 2017

een verdiep hoger


De bruidssluier is nooit een succes geweest daarom zocht ik iets beter om onze betonnen balk aan de inkomdeur in het groen te steken. Ik probeer momenteel iets nieuws uit. De druivelaar die bezoekers langs het inkompad begeleidt, ga ik proberen een verdiep hoger ook zijn gang te laten gaan. 10 dagen geleden monteerde ik een stevige bamboestok waarlangs de blauwe druif de balk met goot kon bereiken. Intussen is hij reeds tot daar geklommen en nu zijn we bezig met hem in de breedte te leiden. In het beste geval krijgen we er zo in de herfst een mooie herfstkleur bij en in de nazomer een halve voorgevel vol met trossen druiven. Moest het resultaat tegenvallen, is het met één knip met de snoeischaar zo weer 'hersteld'. 




4 opmerkingen:

  1. Deze blauwe druif had de twee voorgaande jaren enorm last van de druivenbladgalmijt maar dit jaar jaar valt het reuze mee. Wel enkele bladen afgetrokken maar beduidend minder dan vorige jaren. Misschien wordt het nog wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kunt de druivelaar 's winters ontschorsen om alzo de galmijt over te leveren aan de elementen, maar dat maakt je druif wel minder weerbaar tegen kou. (Bescherming voorzien!)
    Voor het idee op zich ben ik gewonnen, want ook te onzent groeit er een druivelaar (via een verticaal raster én langs de goot) boven de garagepoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We gaan zien wat het geeft, moet normaliter lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb er alle vertrouwen in.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.