29 juli 2017

dan toch een glasvleugelpijlstaart

Hemaris fuciformis
Dan moet ik in mei van dit jaar toch goed gekeken hebben want vandaag verscheen er wel degelijk een glasvleugelpijlstaart op een van de vlinderstruiken. Na de eerste waarneming begon ik te twijfelen omdat wat later een kolibrievlinder verscheen en ik bij mezelf dacht dat ik me dan wel zou vergist hebben. Ze lijken op mekaar en vergissen is menselijk. Maar hij zat er zonet in volle glorie, met zijn doorzichtige vleugels al vliegend nippend aan de vlinderstruiknectar. 


3 opmerkingen:

  1. Een prachtig beestje in ieder geval, heb hem hier enkele weken geleden ook mogen bewonderen. Het onderscheid met de meekrapvlinder vind ik eigenlijk wel erg duidelijk, ik dacht eerst even dat het een stadsreus of een grote hommel was

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eenmaal je in de gaten hebt dat de vleugels doorzichtig zijn (glasvleugel), is er geen twijfel meer. In mei ging het zo snel, van judasbloem naar judasbloem, dat ik wat de kluts kwijt was. Mét foto zou het ook toen opgehelderd zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, wat mooi, nog nooit gezien. Eens goed opletten hier, wie weet....

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.