14 maart 2015

quiche oesterzwam voor ons zessen

quiche oesterzwam © ludo rutten

Het was al een poos geleden dat ik nog quiches had gebakken. Dit culinair voorstel voor vanavond had positieve weerklank. Ze hadden er ook wel zin in, mijn 5 huisgenoten. Kruimeldeeg gemaakt voor 2 quiches, een mengeling van gebakken oesterzwammen, kastanjechampignons, uien, prei en Quorn-filet. Hierbij nog wat room, eitjes en kruiden. Na een half uur afbakken kon iedereen aan tafel komen. 

Alleen ... de oudste belde dat ze niet naar huis kwam en elders at, de tweede in rij (de zoon) vindt al wat vegetarisch is - zelfs deze dampende quiches - uit principe brol, de derde in rij bleek ineens naar haar vriendje vertrokken te zijn en de jongste vond het lekker maar lustte geen oesterzwammen. Die werden er afgeschraapt. Gelukkig was er nog de vrouw van het huis, die meeat en het heel lekker vond. Ze meende het, al kan het ook uit medelij zijn. Zoveel werk voor een bijna lege tafel.



9 opmerkingen:

  1. Een zeer vertrouwd probleem. 2 van mijn kids hebben nog nooit vlees gegeten. Hallelujah.
    2 andere wensen zich af en toe vlees (en krijgen het af en toe mondjesmaat maar moeten het zelf klaar maken). De 5de lust een koe rauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, dat er te weinig smullers waren: het ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Quiche bewaart wel goed, seffens opwarmen voor de dames die gisteren ontbraken.

      Verwijderen
  3. Ludo, je had mij zo uit mogen nodigen. Dat serveren ze niet in Marokko!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik krijg het water in de mond!
    zat net nog wat vegetarische recepten op te zoeken op internet. eigenlijk was ik op zoek naar een recept om zelf vegetarische groenteballetjes te maken. ja kan die kant en klaar kopen in de grootwarenhuizen, maar die zijn niet echt goedkoop.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. is die afgewerkt met kaas? en op welke temperatuur bak je die quiche, 200°C?
    ik keer hier nog wel eens terug om het antwoord te lezen ;-)
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. (blind) bakken 10 minuten (in onze warme lucht oven bak ik het deeg voor zonder bakpapier erop), vervolgens 25 minuten afbakken met vulling - telkens op 180 graden. Normaal roer ik de kaas door het mengsel maar omdat de winkelkar pas arriveerde toen het bakproces bijna afgerond was, heb ik de kaas er nog opgestrooid en 5 minuten laten meebakken.

      Verwijderen
  6. Fijn, zoveel tijd en moeite in iets steken, en dan zo weinig 'return'... Kinderen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.