9 maart 2015

de eerste kikkerdril

kikkerdril © ludo rutten

3 drie klompen kikkerdril van de bruine kikker drijven sinds vandaag in de moeraszone (helofytenfilter) van de zwemvijver. Dat wordt weer fijn om te volgen hoe die piepkleine larven zich ontwikkelen tot dikkoppen en -als ze heel veel geluk hebben- tot bruine kikker.


5 opmerkingen:

 1. Ze zijn in Tessenderlo precies iets sneller dan bij ons. De padden- en kikkertrek begint hier nog maar pas op gang te komen. Vanavond hebben we er nog een 30-tal overgezet.
  Veel plezier met je nieuwe leven in de vijver.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tof zeg ! Ik denk heel eerlijk dat ik dat nog nooit in't echt gezien heb ! ( erg eigenlijk hé )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het even nagekeken en hier zitten ze op schema, enkele vorig jaar waren ze een week later.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die mannen en vrouwen op hun zandgrond lopen altijd een poosje voor... Hier zijn de eerste toch al in de vijver geraakt, normaal gezien mannetjes, die liggen te wachten op de eerste vrouw die zich durft te vertonen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch een beetje beangstigend - al die oogjes die je zo aanstaren ☺

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.