nestbouwende kuifmees


nestbouwende kuifmees © ludo rutten

(Achter het vensterglas verzamelt een kuifmees zacht nestmateriaal. De grote ijzeren krul op de foto is één van de 4 poten van een terrasstoel.)

Onze terrastegels zijn allesbehalve proper en dat loont: ook vandaag komt een kuifmeesje nestmateriaal bij mekaar scharrelen. Hierbij huppelt het voorbij de grote vensterpartij tussen zitkamer en achtertuin. In weinig tijd heeft het vrouwtje (zij maakt het nest alleen zonder man) een grote pluk kattenhaar verzameld voor de binnenbekleding van het nest. Met de bek vol vliegt zij weg richting onze dennen en sparren. Het komt niet vaak voor dat ik dit vogeltje van zo dichtbij kan bewonderen. 


kuifmees met nestmateriaal © ludo ruttenReacties

Anoniem zei…
Leuk vogeltje met die kuif.
Fijne zondag
Zem zei…
Wat leuk, dit prachtige vogeltje van zo dichtbij te kunnen spotten!
Toon zei…
Fantastisch, Ludo! Ik ken dat vogeltje alleen van de Ardennen. Het decor van je foto - de terrastegels met het mos - vind ik perfect passen bij het mooie kuifmeesje.
Muggenbeet zei…
In de Kempense dennenbossen zit het vogeltje ook goed gebeiteld. Hier is het evenwel heel schuw en moeilijk te benaderen. Slechts heel af en toe zag ik het in de buurt van de voedersilo.
Anoniem zei…
Mooie foto's van de punker onder de mezen. Met een beetje geluk kan je binnenkort het nageslacht vastleggen!
Bart zei…
Dat is daar het ene mooi vogeltje na het andere op je erf Ludo! (beetje jaloers ;-) )
Anoniem zei…
Zeer mooie waarneming, Ludo. Dit vogelken heb ik nog nooit in levende lijve gezien. Leuke foto ook
SofieN zei…
Prachtig vastgelegd, Ludo! En neen, hier helaas ook nog niet gespot.
Een grote rijkdom in de tuin; niet opgeruimde hoekjes, tegels waar mos op mag groeien en verwaarloosde stukjes. Maar helaas ook zeldzaam in kleinere tuinen.