11 maart 2015

actie in de nacht


Eergisteren werden de eerste drie kikkerdrillen geponeerd in het zuiveringsgedeelte van onze zwemvijver. Het moet zijn dat bruine kikkers een biologische klok hebben die quasi synchroon loopt want deze nacht werden er meer dan 40 verse hopen eitjes  op dezelfde plek bijgelegd. Andere jaren werden de eitjes in het zwemgedeelte gelegd, om een of andere reden hebben ze collectief beslist om deze keer het ondiepe en warmere water van de helofytenfilter  te gebruiken.


5 opmerkingen:

 1. Raar zicht.
  Hier veel padden en een paar groene kikkers maar nog nooit bruine kikkers gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier op de Berg loopt de biologische klok wat trager, het zal voor een van de volgende dagen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat het bruine kikkers zijn. Wij hebben hier verschillende meerkikkers en kunnen dus het hele voorjaar genieten van kwaak concerten. Met de aantallen die jij daar in de vijver hebt zou dat nogal wat geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat worden veel kikkervisjes.. Dat zoets simultaan gebeurd lijkt me aan de ene kant wel logisch, maar aan de andere kant ook risicovol als soort...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo veel! Wát een activiteit.
  Je kunt er trots op zijn, dat je vijver zo aantrekkelijk is voor de bruine kikker.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.