22 maart 2015

nestbouwende kuifmees


nestbouwende kuifmees © ludo rutten

(Achter het vensterglas verzamelt een kuifmees zacht nestmateriaal. De grote ijzeren krul op de foto is één van de 4 poten van een terrasstoel.)

Onze terrastegels zijn allesbehalve proper en dat loont: ook vandaag komt een kuifmeesje nestmateriaal bij mekaar scharrelen. Hierbij huppelt het voorbij de grote vensterpartij tussen zitkamer en achtertuin. In weinig tijd heeft het vrouwtje (zij maakt het nest alleen zonder man) een grote pluk kattenhaar verzameld voor de binnenbekleding van het nest. Met de bek vol vliegt zij weg richting onze dennen en sparren. Het komt niet vaak voor dat ik dit vogeltje van zo dichtbij kan bewonderen. 


kuifmees met nestmateriaal © ludo rutten



9 opmerkingen:

  1. Leuk vogeltje met die kuif.
    Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, dit prachtige vogeltje van zo dichtbij te kunnen spotten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch, Ludo! Ik ken dat vogeltje alleen van de Ardennen. Het decor van je foto - de terrastegels met het mos - vind ik perfect passen bij het mooie kuifmeesje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de Kempense dennenbossen zit het vogeltje ook goed gebeiteld. Hier is het evenwel heel schuw en moeilijk te benaderen. Slechts heel af en toe zag ik het in de buurt van de voedersilo.

      Verwijderen
  4. Mooie foto's van de punker onder de mezen. Met een beetje geluk kan je binnenkort het nageslacht vastleggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is daar het ene mooi vogeltje na het andere op je erf Ludo! (beetje jaloers ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zeer mooie waarneming, Ludo. Dit vogelken heb ik nog nooit in levende lijve gezien. Leuke foto ook

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig vastgelegd, Ludo! En neen, hier helaas ook nog niet gespot.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een grote rijkdom in de tuin; niet opgeruimde hoekjes, tegels waar mos op mag groeien en verwaarloosde stukjes. Maar helaas ook zeldzaam in kleinere tuinen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.