10 december 2011

vluchtige blik in de tuin

tricyrtis, 1 van de 70 foto's 

Op vraag van mijn onderwijzende wederhelft heb ik een fotoreeks van de tuin online gezet. Haar leerlingen bleven er maar achter 'zeuren'. Zij vroegen zich af waar al die bloemen, bladeren en takken die hun bioleerkracht aansleurde, maar bleven van komen. Inderhaast heb ik 70 foto's van het voorbije jaar bij mekaar gezocht en ze via Picasa-webalbums op het net gezwierd. Verwacht geen "best of" of heel kunstzinnige foto's. Daar heb ik de tijd niet voor genomen. Het is niet meer dan een eerste kennismaking. Een reeks van 70 foto's om te 'bewijzen' dat die ons niet liegt en alles wel degelijk uit eigen tuin komt. En als het dan toch op het web staat, dan kan ik de fotoreeks evengoed met jullie delen. Hier is de link: een blik in Muggenbeets tuin.

Een aantal foto's werd al eerder gepubliceerd. 9 opmerkingen:

 1. Ah! Die paddenlelie doet het blijkbaar goed in jouw tuin? Manlief heeft er bij Houtmeyers één gekocht een paar maanden geleden, maar we zijn een beetje bang dat wij hem geen plekje kunnen bezorgen dat vochtig genoeg is. Hoe nat of droog staat die bij jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zal na de winter iets laten weten want de Tricyrtis op de foto werd dit jaar pas geplant. Maar halfschaduw en redelijk nat zou ideaal moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ludo, je mag best fier zijn op je foto's hoor. Ik vind ze allemaal even prachtig. Het doet me in ieder geval zin krijgen om volgend jaar, ditmaal met zonnetje hopelijk, nog eens op bezoek te komen.
  PS.Wat de Tricyrtis betreft heb ik de indruk dat die toch vrij goed tegen de droogte kan; hij staat hier langs een oostermuur en da's toch niet bepaald de meest vochtige plaats hier in de tuin en hij doet het daar prima. Het betreft dan wel de gewone Tricyrtis formosana.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dankje wel Eddy, je bent altijd welkom. Graag kwam ik ook jouw tuin eens bezoeken, zal hierover je in de lente eens contacteren. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Eddy: bedankt voor je info ivm de Tricyrtis... Hij heeft hier een schaduwplekje gekregen waar de bodem niet helemaal uitdroogt. Maar ons Kempisch zand is natuurlijk nog wat anders dan de Maasvallei...
  (Hier hebben we Tricyrtis hirta staan.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb effenaf genoten van je fotoreeks. Volgend jaar probeer ik op het appèl te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent welkom Menck, wellicht zal de opening deze keer niet in het VELT-weekend vallen omdat we dan zelf de hort opgaan. Je hoort er nog van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het blijft een pareltje, een klein stukje hemel op aarde, en dat is toch waar het allemaal om draait in een tuin. Het terrasje ingepakt door een laagje sneeuw; het roept herinneringen op aan vorige winter. Wat werden we toen 'verwend' ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie verzameling, mij viel ook dat pak sneeuw op. wat lijkt de winter momenteel ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.