17 december 2011

Johannes Paulus II is everywhere


Uit onze vakantie-album Dresden-Polen. Dat Polen een zeer devoot land is, daar kan je niet naast kijken. De Polen zijn zo fier op hun landgenoot Karol Wojtyla dat je hem op ontelbare plekken tegenkomt, of je dat nu wil of niet. Helemaal onvermijdbaar is Johannes Paulus II in Krakow. De voormalige paus studeerde er aan de universiteit en schopte er het in ijltempo van hulpbisschop (juli '58), over bisschop (september '58) tot aartsbisschop van Krakau (januari '64). In 1967 werd hij door de toenmalige paus tot kardinaal 'gecreëerd'.

Polen werd helemaal wild toen Wojtyla in 1978 verkozen werd tot paus. Hij overleed op 2 april 2005 na 26 jaar leiderschap over de rooms-katholieke kerk.  Zelfs na zijn dood rees Wojtyla verder aan het firmament: na een wonderbaarlijke genezing van een zuster, die leed aan de ziekte van Parkinson, werd JP II zalig verklaard. Als het van de Polen afhangt, is ook de heiligverklaring niet ver meer af.

1 opmerking:

  1. gelezen en goedgekeurd! leuk gedaan die foto's: omzetting in zwart-wit en de paus in de 'spotlight'! prettige zondag, groetjes van Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.