4 december 2011

Je bent fan of je bent het niet

En ik blijf grote fan van de muziek van Frank Zappa. Vandaag 18 jaar geleden overleed Frank aan prostaatkanker. Het minste wat ik kan doen, is hem jaarlijks op mijn blog herdenken. Zappa was een sublieme gitarist en een ongelofelijk goede composer. Zowel in de auto als in de living blijft zijn muziek door de boxen knallen. Nog steeds ontdek ik arrangementen en frases waarvan ik achterover val. The Grand Wazoo uit 1972 bijvoorbeeld, pas dit jaar gekocht en grondig beluisterd: alweer een meesterwerk erbij! Hieronder kan je The Torture Never Stops bewonderen, met mooie beelden van Frank en een knappe solo zoals alleen hij die kan spelen.

3 opmerkingen:

  1. 't is niet mijn soort muziek, maar Zappa is wel een legende hé! En inderdaad, de gitaarsolo vind ik erg knap! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het bericht van zijn overlijden plakt in de geboorteboek van de oudste omdat we een artikel van haar geboortedag wilden. Ook makkelijk om het nooit te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik ben ook een Zappatist, zij het een minder toegewijde dan jij. De man blijft inspireren en het blijft dus een schande dat hij zo onhoorbaar blijft op de radio.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.