Django in de zoekmachine

Ook Google vergat gisteren Django Reinhardt niet

Op 23 januari verjaart niet alleen onze zoon Jo maar ook de enige echte Django. Gisteren was het dag op dag 100 jaar geleden dat deze Belgische jazz-gitarist het levenslicht zag. "Belgisch" inderdaad, want Django werd geboren in het Henegouwse Liberchies. In 1953 overleed Django op 43-jarige leeftijd te Samois-sur-Seine (Fontainebleau) aan een hersenbloeding.

Om dit jubileum te vieren werden er 2 heel interessante initiatieven genomen:

1. Op diverse locaties en tot het einde van de maand worden er op initiatief van Brosella optredens georganiseerd onder de noemer Djangofolllies 2010 - Django 100.

2. Voor amper 60 euro kan je de nieuwe Cd-box Djangologie op de kop tikken. Hierin maar liefst 20 Cd's!

Uit Humo: "Mogen wij u voorstellen: de cd-box die alle andere cd-boxen vierkant uitlacht. 'Djangologie' is een maar liefst twintig cd's tellende verzamelaar die het versnipperde oeuvre van Belgiës meest invloedrijke muzikant Django Reinhardt zo goed en zo kwaad mogelijk compileert. Zonder Django geen Jimi Hendrix, geen Jimmy Page, geen Andy Summers, geen Joe Satriani. Zonder Django eigenlijk helemaal níémand, behalve een dozijn bluesnegers zonder satelliet-tv."


Reacties

Choinowski zei…
Deze Blog krijgt een hoge onderscheiding voor het dragen van de onvermijdelijke Blog Hanenwürger in de Blogroll. Nadat onze revolutie gecompleteerd is zal er een instortende ster naar je vernoemd worden.
Muggenbeet zei…
dat is graag gedaan