24 januari 2010

Paola-taart

Iedereen heeft zowat zijn eigen naam voor deze taart

Op het avondfeest van Jo had ik gekozen voor croque-champignon als hoofdgerecht. Omdat er toch zo'n 30 croques op hetzelfde tijdstip moesten worden opgediend, had ik ze in de bakoven klaargemaakt. Het was de eerste maal dat ik dit uitprobeerde en het lukte prima. De geprepareerde broodjes werden eerst licht besprenkeld met olijfolie (gearomatiseerd met look) en de oven stond op zo'n 190°C. Na een klein kwartiertje waren ze allemaal tesamen klaar en konden ze worden geserveerd met een salaatje en verse paddestoelen in een roomsausje. Gemakkelijk gerechtje en toch lekker.

Zoals op de meeste feestjes werd er ook een vijftal taarten op tafel gezet. "Spinnentaart" (zie foto) was er ook bij. Bij de bakker in Heusden kreeg deze taart met crèmevulling en chocoladen toplaag vroeger de naam Fabiola-taart mee. Gisteren heette ze evenwel Paola-taart. De Belgische koningin is blijkbaar zo belangrijk dat ze haar naam mag schenken aan dit puddinggebak. Als Paola ooit van de troon wordt gestoten door Mathilde zal er dus een Mathilde-taart moeten besteld worden. De bakkerin vindt het ook maar niks. Naar mijn persoonlijke mening kan men inderdaad als alternatief beter een klassieke pruimentaart nemen. Er mag zelfs wat haar opstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.