1 juni 2009

bloemencollage

de kleur paars overheerst momenteel in de tuin

Een bloemencollage maken met Picasa 3 (gratis software) gaat als een fluitje van een cent. Met een negental foto's van einde mei en van vandaag verkreeg ik bovenstaand resultaat. De dikte van de rasterlijn kan je kiezen net als de foto die je centraal wil stellen. Iedere foto kan je apart nog bewerken terwijl je met de collage bezig bent.

Voor de bloemenliefhebbers: een groter formaat krijg je als je op de foto klikt. Van boven rechts met de klok mee: cornus kousa chinensis, akelei Nora Barlow, wilde zwarte akelei, clematis Hagley hybrid, prachtig geaderde geranium (versicolor), paarse morgenster (tweejarig), de klokjes van de enkianthus, een momenteel weelderig bloeiende paarse deutzia-hybride en in het midden de paarse akeleiruit.

6 opmerkingen:

 1. Moet ik toch ook eens proberen...ziet er echt knap uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke tool, handig voor achteraf je eigen fotoalbums te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, maar ik krijg nooit die vergroting bij de klik (bij mezelf dan).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @zapnimf: die vergroting krijg je alleen als je de foto groot genoeg upload, groter dan hij op de blog verschijnt. Ik reduceer mijn foto's tot zo'n 150 kB maar zorg dat ze groot genoeg qua afmeting blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtcollage. Toevallig is paars mijn lievelingskleur !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.