15 maart 2009

hou Anja uit de cel !

8 maanden effectieve gevangenisstraf,1.100 € boete en een straatverbod. Dat is de straf die Anja Hermans kreeg op maandag 02 maart 2009 van de Dendermondse rechtbank. Heeft ze dan een moord gepleegd of heeft ze zich schuldig gemaakt aan vluchtmisdrijf? Neen, Anja Hermans heeft met een aantal geweldloze acties de manke beveiliging van de kerncentrale van Doel aangetoond. Ze kon meerdere keren probleemloos de zogenaamde beveiligde zone rond de kerncentrale van Doel betreden en zwaaide wat naar de beveiligingscamera.

De straf staat duidelijk niet in verhouding met 'de fout'. Bovendien is de uitspraak een aanfluiting op de vrije meningsuiting en het recht op vreedzaam betogen. Daarom ook dat ik me graag aansluit bij het protest tegen dit belachelijk en onrechtvaardig vonnis.

printscreen van mijn ondertekening

Achtergrondinformatie vindt u in de "platformtekst proces Electrabel" waar je je ook kunt scharen achter de oproep om Anja uit de cel te houden. Ook op facebook kan je je steun uitspreken door toe te treden tot deze facebookgroep. Ook het anti-Fascistisch Front steunt de actie. 

Tegen het vonnis werd ondertussen beroep aangetekend en laat ons hopen dat men daar eens de grondwet onder het stof uithaalt.

4 opmerkingen:

 1. Anja moet wat beter nadenken voor ze iets onderneemt. Waar een wil is, is een weg ,ook als het om beveiliging gaat. Wat was haar punt, de mensen bang maken?
  Kernenergie is zo slecht nog niet ook al is er een probleem met kernafval.
  En als ik het koud heb steek ik geen Mac Donald restaurant of een vrachtwagen in de fik om me te warmen. Belachelijk vonnis zei U ? Belachelijke petitie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. was anders ook wel iets voor jouw geweest om zo iets te ondernemen, niet? ach stel je voor, dan zat onze mug nu achter slot en grendel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De straf is toch zo laag dat ze geen uitvoering krijgt? Anja krijgt een mooie enkelband :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.