17 december 2014

nieuw speeltje

digitale foto van huismus-vrouwtje geanalogiseerd 

Ooit schreef ik me in op een gratis digitale nieuwsbrief van een bekend fototoestelmerk. Behalve reclame voor nieuwe producten ontvang ik zo regelmatig fototips van 'experts'. Deze week zat er iets extra tussen: een activeringscode voor DxO FilmPack 3. Ik hoorde het in Keulen donderen maar het blijkt een softwarepakket te zijn om je digitale foto's de look te geven van je foto's of dia's van vroeger. Na het uploaden van de originele foto kan je een bepaald filmrolletje aanduiden (kleur of z/w), vervolgens contrast, verzadiging en belichting aanpassen en je hebt je 'analoge foto'. Een speeltje, meer niet, maar ik heb het toch eens uitgeprobeerd. Wat moet ik anders doen met zo'n weer?

Hier werd een ander filmrolletje uitgekozen

Op dit moment is DxO FilmPack 5 de meest recente versie. Je kan een gratis testversie downloaden voor Windows en Mac.4 opmerkingen:

Artemis zei

Het is voor mij allemaal abracadabra dat fotogedoe. Maar je eerste foto lijkt wel warmer dan de tweede?

Menck zei

Dat is volgens mij toch echt niks meer dan het principe van de filters op Instagram. Als het aan mij ligt: het origineel, graag.

Zem zei

Niks leukers dan spelen met allerlei filters en randjes. Het eenvoudige Picasa levert al veel plezier op.
Ik doe het ook graag, maar uiteindelijk ga ik bij natuurfoto's toch voor een minimum aan bewerkingen, hoogstens bijsnijden en contrast / scherpte wat bijstellen .

Ludo RUTTEN zei

@ Menck: de dxo Film Pack 1 was Instagram enkele jaren voor en dit softwarepakket werkt ook op mijn laptop, Instagram niet.