14 december 2014

for security reasons

Eer we Citadel Arte 2014 bezochten, liepen we langs bij het 'Gesamtkunstwerk' van kunstenaar en collega-tafeltennisser Edouard Prévost in de voormalige Diestse pastorie van de O.L.V. Kerk. Onder de noemer 'For Security Reasons' beschilderde hij alle muren, deuren, hoeken en kanten waarvoor de nieuwe eigenaar toestemming gaf. Op een schouw, een cementtegelvloer en plafond-stucwerk na kreeg hij volledig vrij spel wat een overrompelende indruk oplevert. Prévost wil de bezoekers doen nadenken over de gevolgen van alles wat vandaag gebeurt onder het mom van onze vrijheid.

De kunstenaar, al wil hij zo niet genoemd worden, was zo goed om ons rond te leiden en zijn schilderingen van de nodige duiding te voorzien. Er waren ronduit knappe uitvoeringen bij waarbij bvb. één werk gevormd werd door drie muurschilderingen in drie verschillende kamers. "Een jaar lang", zo zei Edouard, "heb ik er ongeveer één dag per week aan gewerkt. Na de tentoonstelling zal alles weer verdwijnen. Vandaar dat ik graag heb dat er veel foto's genomen worden." Dat was precies wat ik van plan was.

(Wie de tafeltennisclub van Diest bezoekt, kan ook daar enkele werken van Prévost bekijken. In het cafetaria bijvoorbeeld werd een muur verfraaid met een tafeltennisser in actie. 'For Security Reasons' is enkel nog open het komende weekend za. 20/12 en zo. 21/12 van 11 uur tot 17 uur.)


1 opmerking:

cin zei

Knap werk, die naam onthou ik.