23 augustus 2007

Ruigrijk

silhouet van de Vliegende Hollander

Het sombere weer zorgde er voor dat wij gisteren in de Efteling een zee van ruimte hadden en nauwelijks wachttijden kenden. We konden van alle attracties meerdere keren genieten. Zo heb ik het graag: ik verlies niet graag uuuuren met aanschuiven.

Nu de kinderen wat groter zijn - en de kleinste zelfs groter dan de limiet van 1,20 meter waardoor er een heleboel nieuwe en spannende poortjes voor haar opengingen - vertoefden we lange tijd in Ruigrijk. De naam zegt het al, zonder twijfel het ruigste stuk Efteling met de Python, de Pegasus en de Vliegende Hollander.

Die Vliegende Hollander, de nieuwste publiekstrekker van het sfeervolle pretpark, wilden we vorig jaar al beleven maar toen was deze geheimzinnige boot nog niet klaar. Ook gisteren was ze een tijdje buiten gebruik. Tegen de avond lukte het wel om ons voor de eerste maal als gewillige slachtoffers te laten vervoeren.

Opmerkelijk is -alweer- de grandioze aankleding van deze attractie. Wat is de Efteling hier toch knap in! De combinatie huiver, snelheid en water klopt als een bus en plezier is verzekerd. Aan één keer had ik zelf wel genoeg - de tuimelingen en de kurketrekkerbeweging van de python hadden me iets tevoren wat te veel dooreengeschud! - maar de rest van de kroost kent ondertussen alle geheimen van de Vliegende Hollander. Een prima aanwinst.

Tegen sluitingstijd, onder impuls van "die van ons", nog verse poffertjes gesmuld en ons jaarlijks uitstapje zat er weer op. Een fijne en plezante dag. Volgend jaar zijn we er weer!

  6 opmerkingen:

  Christophe zei

  Is zeker plezant als je bespaard kan blijven van die lange wachttijden.

  Heidi zei

  Ik wil ook een dagje naar de Efteling...

  Ludwig Paeps zei

  Is zeer leuk, en we hadden totaal geen wachtrij, was wel begin april.

  [muggenbeet] zei

  @heidi: je kan misschien een studiereis organiseren met ooit; bestuderen hoe het ook kan.

  pierre du coin zei

  Wij hebben voor onze trouw van vrienden een dagje efteling gekregen. Ik ben kan niet wachten

  [muggenbeet] zei

  waarschijnlijk de parking niet inbegrepen: 7 euro om je wagen te stallen; dat vond ik er wel over!