10 maart 2019

Rosa 'Drie Koningen'


Rosa 'Drie Koningen' in zomeroutfit

Deze week bezochten we in Putte nog eens de rozenkwekerij van Andre Casteels. Eigenlijk wat vroeg want alle klimrozen vertoefden nog in de serre en de overige rozen stonden nog beschermd onder een vliesdoek. Maar je weet hoe dit gaat, als je plantgat klaar is moet het gevuld worden.

Ik kocht er 2 klimrozen, de Belgian Beauty en de Magical Pearls. De Belgian Beauty werd intussen aan de voordeur geplant en de Magical Pearls kreeg een plaats waar we zicht op hebben vanuit de keuken want blijkbaar krijgt deze roos een wolk van kleine rode botteltjes en dat zou schoon zijn.

Doch de voornaamste reden voor de trip naar Casteels was de aanschaf van Rosa Drie Koningen (zie foto). Bij een eerder kwekerijbezoek in 2013 was mijn oog reeds gevallen op deze bijzondere roos, een eigen product van Casteels nota bene. De foto ervan verscheen al eens eerder op deze blog. Gek genoeg belandde deze rode roos toen niet in mijn winkelkarretje maar de foto bleef in mijn kop spoken. De liefde bloeide terug op toen ik merkte dat mijn foto ook op de website van Casteels pronkte en wat later ook een uitgeverij me contacteerde om de foto te mogen gebruiken in een Franstalige tuinkalender.

Twee Drie Koningen vieren nu feest in onze tuin. In de voortuin vervangt er eentje een twijfelende Weigela en in de achtertuin plantte ik hem vlakbij onze veldkapel. In die 'heilige' zone doe ik wat aan Wortspielerei: zo groeit er ook een valse Christusdoorn en een hemelboom (Ailanthus). Wie er tijdens een tuinbezoek passeert kan ook altijd zijn hand eens nat maken in het zelfgemaakt wijwatervat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.