31 maart 2019

leven aan het bijenhotel


Het bijenhotel aan de garagepoort warmt met de middagzon snel op. Het is er heerlijk vertoeven want meestal is het er ook windvrij. Vandaag waren er een handvol gehoornde metselbijen eitjes aan het leggen. Soms kropen ze er voorwaarts in en soms achterwaarts. De goudwesp was ook van de partij en dat is niet toevallig. Als de metselbij het bamboestokje verlaten had, kroop ze er op haar beurt vlug in om ook haar eitje te leggen. Haar larve eet de larve van de metselbijen op. 

de prachtig gekleurde goudwesp3 opmerkingen:

 1. De bamboestokjes uit mijn bijenhotel worden voortdurend gejat. Ik verdenk ofwel ekster ofwel kraai van deze diefstallen. Maar wat zij ermee uitrichten, is me een raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Menck, bij het hotel in de achtertuin gebeurt het hier ook. Ik heb evenwel nog geen daders op heterdaad kunnen betrappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gehoornde metselbijen zie ik hier ook volop. En dankjewel voor de foto van de goudwesp! Die heb ik hier al wel eens gezien, maar nooit lang genoeg om ze goed te bekijken of te fotograferen en vervolgens op naam te brengen!
  Nu weet ik te minstens hoe dat 'juweelkleurig' beestje heet als ik het nog eens zie vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.