8 augustus 2017

bronlangsprietwapenvlieg

Het was gisteren nog eens een dagje uit de duizend. Prima weer om thuis te blijven en te niksen. Er was heel wat leven rond de vijver. Een houtpantserjuffer, een heidelibel, enkele lantaarntjes en opnieuw een mannetje van de weidebeekjuffer (foto links).

Aan de andere poel ontdekte ik een nieuwe soort voor onze tuin (foto onder). Is het een wesp, een zweefvlieg of toch een gewone vlieg vermomd als wesp? Vele vragen die ik dankzij een oude dierengids uit de jaren '70 kon beantwoorden. Het is een wapenvlieg, meer bepaald de bronlangspriet-wapenvlieg. Als nectarplant wordt in de literatuur de gewone berenklauw vermeld, hier genoot hij met volle teugen van asters.

1 opmerking:

  1. De weidebeekjuffer komt hier ook af en toe op bezoek. Die wapenvlieg zag ik nog nooit, mooie waarneming weerom.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.