2 augustus 2017

apotheose


Als apotheose van schitterende vlinderdagen landde gisteren de koninginnenpage in de achtertuin. Een flinke hap in de rechtervleugel scheen weinig invloed te hebben op de vliegkunsten van deze gevleugelde schoonheid. In de nabijheid zaten enkele gele en witte citroenvlinders. Alhoewel ze één van onze grootste dagvlinders zijn, zijn het maar dwergjes vergeleken met de koninginnenpage. Wanneer ik de vlinderstruiken van nabij bekeek, zag ik enkele dode nachtvlinders tussen de bloemen steken. Stuk voor stuk werden ze gedood door een krabspin. 


5 opmerkingen:

 1. Het blijft toch altijd iets speciaals, een koninginnepage. Ik zie hem hier redelijk vaak, maar bijna nooit meer dan één exemplaar tegelijkertijd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mijn tuin en mijn regio betreft, is de koninginnenpage een zeldzaam beestje. Ik zie hem hier nauwelijks en in 'mijn' wandelgebieden nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bijzondere waarneming, die koninginnepage!
  Je hebt de laatste tijd echt bijzondere vlinders in je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Zem: ik heb de voorbije dagen wat gefocust op vlinders. Komend week namelijk vlindertelweekend in Vlaanderen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.