17 april 2017

verfrissende regen

nat twaalfgodenkruid
 Eindelijk is er wat regen uit de lucht gevallen. De tuin is zo wat opgefrist en vooral de nieuwe plantjes kunnen dit water goed gebruiken. Regen is gemakkelijk, het scheelt toch wel wat gesleur met de gieter. Vooral de boshoek, helemaal achteraan in de tuin, kreeg een grondige remake met heel wat jonge plantjes en bomen. Af en toe een stevige regenvlaag wordt hier met open armen ontvangen. Deze morgen deed ik nog een toertje door de natte tuin:

Heel droge zone met zonneminnende planten, de bui zal goed doen.

Een nieuwe aanplanting in de bostuin met ondermeer stinkende lis en een helleborussoort uit Bosnië.

De veldkapel-zone met een verjongde sierappel (midden), bosbessen en een nieuwe zuilappel (links).

De uil-zone met de lijsterbesspirea en Japanse wijnbes.



6 opmerkingen:

  1. Leuk, weer een rondje door je tuin, veel interessante planten!
    Van twaalfgodenkruid, Dodecatheon meadia volgens Google, had ik nog nooit gehoord.
    Heb je al ervaring met deze prachtige plant?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Zem: mijn vrouw houdt hem in pot en ik weet dat ze af en toe toch een nieuwe koopt, hij heeft wel een drietal jaar ook in de tuin gestaan maar verdween dan. Ik weet niet of ik een goede referentie ben, anderen hun ervaring zeker ook 's vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er prachtig uit en ook heerlijk fris. Hier zou een buitje welkom zijn. Zonnig met wind maakt dat ik stekken die ik op andere plekken in de border wil zetten nog maar even in bakken water in de schaduw hou, anders leggen ze echt het loodje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je tuin ziet er prima uit. In onze contreien vielen hooguit wat verdwaalde druppels regen. De grond is ondertussen zéér droog. Ik vrees dat ik mijn strooien rokje zal moeten aantrekken en een regendans uitvoeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op de TV hoorde ik dat er zo wat 40% van de normale neerslag zou gevallen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier ook een fikse bui gehad. Ik hoop dat die vorst op woensdag en donderdag niet bevestigd wordt...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.