3 april 2017

beelden uit de tuin

© natuurcollages: Ludo Rutten

Voor wie benieuwd is wat hier allemaal op staat, geef ik een korte toelichting die je meteen op het juiste pad zet (start telkens linksboven en met de klok mee):

De startende bloemknopjes van de Judasboom (treurvorm), stermagnolia, wilde wingerd klimt in linde, judaspenning (hier waardplant voor het oranjetipje), zaailing Ribes en Magnolia 'Black Tulip'.

Elfenbloem, elfenbloem voor Helleborus multifidis, elfenbloem en iets waar ik de dader nog voor moet zoeken: bloemknop van Magnolia 'Sunsation' van buitenaf naar kern ingebeten.

Startende bloeiwijze van Cornus 'Eddie's White Wonder', bont zandoogje heeft de overwinteraars al vervoegd, nog een allerlaatste bloem in de toverhazelaar, kikkerdril wordt beetje bij beetje honderden dikkopjes, hommel in Lathyrus vernus (doorlevende erwt) en tenslotte de bloeiwijze van smeerwortel (ook vaak bezocht door hommels deze dagen).


Stilleven met stam van Amerikaanse eik, schimmels waaruit elfenbankjes groeien, 
een rood klimroosje, klimop en in de kroon een paarsbladige Sedum.


3 opmerkingen:

  1. Prachtige collage alweer: zo veel moois in je tuin.
    Ik denk dat jullie in het zuiden wel twee weken op ons voor lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto Ludo,
    ik hoop dat je zelf ondertussen ook aan de beterhand bent?

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.