10 april 2017

tombe met afbraakplicht


Afgelopen zaterdag kreeg ik een idee. Een nieuwe blikvanger in de tuin: een graftombe. Op een halve dag was ik er klaar mee. Een stevige stam van Robinia werd met een kettingzaag en een scherpe houtbeitel bewerkt en getransformeerd in een kruisbeeld. De aangebrachte 'wonde' werd geolied zodat de tand des tijds er wel eventjes zoet zou mee zijn. De aangelegde heuvel werd beplant met droogteminnende bloemen en tegen het kruisbeeld plante ik een Neillia affinis die elders niet op gang kwam. 

Ik vond het zelf best wel knap gemaakt. Heel wat vrienden op Facebook toonden een duimpje of een hartje. Maar de vrouwen van het huis waren er niet over te spreken. Ze vonden het zodanig echt, zo griezelig en eng dat ze me een afbraakplicht oplegde. De bazin vond dat de tombe onze tuin degradeerde tot halloweenniveau. De samenspannende dochters 'durfden zich niet meer in de achtertuin begeven'.

Zondagvoormiddag heb ik mijn nieuwste creatie dan maar gesloopt. Al wat rest zijn foto's, gevallen zweetdruppels en een groepje planten die ik elders in de grond stak. De dames gelukkig maar ik blijf erbij, mét tombe was beter. Om mijn gekwetste kunstenaarsziel wat te helen, kocht ik me een 7-tal irissen om een grote terracotta kuip op te fleuren. 

4 opmerkingen:

  1. Hahaha, dit vind ik echt een goeie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel grappig. op naar een volgend project!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spijtig dat dit moest gebeuren - eigenlijk ben je nu toch al op een leeftijd dat je weet dat je altijd naar vrouwen moet luisteren maar niet steeds doen wat ze zeggen????

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.