19 april 2017

duif Massis


Eén van de plezante bezigheden in de tuin is de vogels bezig zien met het bouwen van het nest. Zo zag ik de huismussen op de dunnere stengels van Miscanthus vliegen, er op acrobatische wijze een knauw inmaken en vervolgens zodanig wiebelen totdat de spriet brak en kon dienen voor het bouwsel onder onze dakpannen. Zonet vloog een duif in een grove den met wat dorre takken. Ik zag hoe hij/zij een tak in de bek nam en met zijn stevige nekspieren de tak doormidden brak en er vervolgens mee wegvloog. Een hele krachttoer want zo gemakkelijk breekt zo'n tak nu ook weer niet. Ook vliegen met zo'n tak, balancerend in de smalle bek, lijkt me niet gemakkelijk. Ik moest meteen denken aan John Massis die met zijn gebit ook wel rare toeren uithaalde.

6 opmerkingen:

  1. Massis plooide ijzer met zijn tanden. Ik hoop dat de duif hem niet heeft willen na-apen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan die duif ook je auto voorttrekken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bij mij zijn het de kauwtjes die de takken uit een dode boom komen kraken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had geen idee dat vogels dat konden. Ik zal eens met nieuwe ogen naar het heen-en weervliegen in onze tuin kijken!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.