10 januari 2016

Hamamelis 'Sister Jelena'



4 opmerkingen:

  1. Hier nog altijd geen bloei, maar ik wordt dat zo onderhand gewoon dat jij me enkele weken laat watertanden voor mijn exemplaar begint te bloeien. Prachtige kleur weerom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Sister Jelena' zag ik volgens mij twee jaar geleden ook in Kalmthout.
    Hier bloeien haar oudere zus, en ook Diane en Feuerzauber.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah er is dus echt een verschil tussen een gewone Jelena en een sister Jelena? Je moet het maar weten allemaal! Ik heb 3 soorten staan, die kwamen in een eerder berichtje bij me al aan bod.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De verschillen zitten soms in details: langer het blad vasthouden in de winter, herfstverkleuring, groeiwijze (breed, slank,...), de grootte van de petalen, de geur, iets meer oranje in het geel, éénkleurig of toch meer tweekleurig, ... . Zelf concentreer ik me op de geur- en kleurverschillen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.