Coccothraustes coccothraustes


Al grommelend was ik deze middag van school thuisgekomen. De bus was alweer meer dan 20 minuten te laat, iets wat blijkbaar doodnormaal is volgens mijn medepassagiers. Terwijl ik mezelf trakteerde op een gebakken eitje zag ik door het venster tussen de mussen en gewone vinken een appelvink zitten. De Coccothraustes coccothraustes, of letterlijk vertaald, de pittenverpletteraar. Het grommelen was meteen gedaan en gebukt onder het raam greep ik de kodak en nam onopvallend enkele foto's. De appelvink is bijzonder schuw -weet ik van andere keren - daarom doe ik mijn best opdat hij toch maar niks van mij zou kunnen opmerken.


Plots vloog de appelvink in een van de struiken, zette zijn cloaca aan het werk en vloog weg. Hij is nu in de buurt en komt zeker nog terug. De zaden van Spaanse aken en de zonnepitten van de voedersilo weet hij zeer te smaken. Wat een kanjer van een vink is me dat. En die forse bek!

Terwijl ik dit tekstje uit mijn mouw schud, word ik geroepen door de vrouw van 't huis. 2 reigers zijn vlakbij geland, snel! Natuurvriendelijk tuinieren loont elke dag. Met een appelvink rond je deur weet je zeker dat je goed bezig bent.  Wat de mensen ook moge denken.


Reacties

Menck zei…
Wat een SCHITTERENDE foto's van een al even mooi beest!
De appelvink zag ik al in tuinen van klanten doch nog nooit in eigen tuin. De reiger is hier dan weer wél een vaak geziene gast.
Heidi zei…
Waw! Inderdaad schitterende foto's, van een schitterend beestje.
Muggenbeet zei…
Het zijn vanuit-de-keuken-foto's maar best wel te doen.
Menck zei…
Je keuken is verdorie efficiënter dan een schuilhut!
Muggenbeet zei…
en ik kan tegelijk de patatten schillen de prei kuisen en de chauffage wat hoger zetten moest dat nodig zijn.
AnneTanne zei…
Een prachtig stukje weer!
Overigens hoor ik zoonlief af en toe grommelen om de tegengestelde reden: de bus was dan 's morgens in Meerhout wéér eens te vroeg van de halte weggereden, waardoor hij ze met de fiets naar Geel achterna kon (overigens is hij dan - wegens niet moeten overstappen - dan even snel op Thomas More als met de bus).
Muggenbeet zei…
's morgens is het zalig met de bus, maar als de school uit is zit ik pal in het school-thuisverkeer en dat is allesbehalve comfortabel. Altijd een stuk rechtstaan en zowat een uur later thuis dan toen ik nog met de auto reed...maar we houden vol.
Cin zei…
De dag dat ik zo'n schoon foto's zal kunnen maken zal ik wreed content zijn. De appelvink heb ik hier ook al twee keer gezien, dus daarover mag ik niet klagen. En we hebben nu ook een schoon excuus waarom de haag van spaanse aak al twee jaar niet is gesnoeid.
Anoniem zei…
Prachtige foto. En die waarneming, je zou voor minder goed gezind worden.
Zem zei…
Je hebt geboft met deze waarnemning. De foto's zijn schitterend. Ik denk dat je hele schone keukenramen hebt, dat moet ook wel in je luxe schuilhut ;-)
Muggenbeet zei…
Ik heb ondervonden dat schuin door de vensters fotograferen de beste kwaliteit geeft en de minste reflecties.
Wow,weeral knap geschoten, Ludo. En wat een ferme vink. Die heb ik zelf nog niet live gezien. Echt mooi!
Bart zei…
Wat een prachtig beest toch. En een verstandige, gezien hij jouw tuin uitkiest om zijn graantje mee te pikken.
Zijn er al kaartjes te koop om achter dat raam te mogen kijken?
Marijke zei…
Wauw, wat bijzonder! Die bek is inderdaad wel erg speciaal! Zo heerlijk dat vogels een rotdag volledig kunnen compenseren! Goed bezig! Hier zijn de eerste stappen voor onze eco-tuin ook al genomen. Hopelijk mag ik binnenkort ook een appelvinkje verwelkomen!