16 januari 2016

eerste mini-winterprik

zachte hagel op het dakvenster

Terwijl het in Haspengouw en het Hageland deze week al gevaarlijk rijden was, bleven we hier verstoken van alles wat op een winter gelijkt. Tot zo net, toen de eerste lading zachte hagelbolletjes uit de hemel viel. Vriestemperaturen zijn er nog niet bij. Na een tiental minuten is al het wit reeds van de grond verdwenen. Niet dat ik om een ferme winterperiode sta te roepen. Want elke werkdag begint tegenwoordig met een fietsrit en een slippertje met grote gevolgen is snel gemaakt. Dit weekend is het ook vogeltelweekend. De moeizaam opvliegende blauwe reiger zal op mijn lijstje zeker niet ontbreken. 


6 opmerkingen:

  1. Fietsen wanneer het sneeuwt is absoluut geen lachtertje. Laten we hopen dat je daar van gevrijwaard blijft
    Leuke foto

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je de tuinvogeltelling nog even noemt.
    Andere jaren viel dat evenement in België meestal begin februari, dus een paar weken later dan in Nederland. Vandaar dat ik er even geen erg in had dat het dit weekend al doorgaat, dit keer samen met de noorderburen dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zekerheidshalve toch maar winterbanden opleggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier op een paar hagelsteentjes na nog geen winter te bekennen. Dat is echter in Noord Nederland wel anders. Daar hebben ze voor de tweede keer al winterse omstandigheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aan de kust bleef de sneeuw gelukkig uit. De regen daarentegen... Laat ons zeggen dat de bodem onderhand wel verzadigd is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier bleef het bij een koolmees en een merel :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.