21 september 2014

slakjes en paddenstoelen

slakje (1 cm) op stekelige stengel van kaardenbol

slakje op herfstblad

Het vochtig weer is niet alleen voor de nieuwe generatie huisjesslakken het moment om zich te laten zien. Ook voor sommige zwammen is dit dé gelegenheid om hun vruchtlichamen (paddenstoelen) bovengronds tot rijping te laten komen. De mooiste groep die ik dit seizoen tegenkwam, waren deze zwavelkopjes. Ze groeiden op een boomstronk in een heidegebied. Ze lijken wat op de tentakels (en ogen) van de slakjes.


groep gewone zwavelkopjes

Nog iets dat ik vandaag in onze tuin ontdekte: één van de terracotta potten die ik ingegraven had met de bedoeling om er hommels in te lokken kreeg een andere huurder, een slijmerig geval maar even welkom:



3 opmerkingen:

  1. Ik weet dat niet veel mensen het zullen zeggen over een slak, het past meer bij pluizige diertjes, maar ik vind dat slakje zo schattig. Hij is gewoon om op te eten, zo lief.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vooral de eerste foto vind ik zeer sterk: dat weke lijfje tussen die stekels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kaardenbol lijkt me ook een ongelukkige keuze.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.