30 augustus 2011

nieuw tuinprogramma op TV

Bartel Van Riet

Op zondag 4 september - en dat zal rap zijn- start op Eén een nieuw tuinprogramma. Groenland zal het programma heten en de presentatie is in handen van Bartel Van Riet. Productiehuis Hotel Hungaria van 'dagelijkse kost' blikt de wekelijkse afleveringen in. In dit gloednieuwe programma staat het genieten van het buitenleven centraal.

Veel is er nog niet geweten over Groenland maar de website van Hotel Hungaria verwoordt het opzet als volgt: "Bartel toont je met aanstekelijk enthousiasme hoe je het beste kan halen uit tuin of terras en laat je het groen in je omgeving herontdekken. ... Groenland wakkert de groene goesting aan, zet aan tot creativiteit en laat zich inspireren door prachtige plekjes en mensen die houden van de natuur". Als dat niet aanlokkelijk klinkt!

In de eerste aflevering (start om 18.10 uur) trekt Bartel de stad in. Onder het motto 'vergroen je buurt' legt hij uit hoe je je eigen stoep- en geveltuin aanlegt. Om inspiratie op te doen worden er drie uiteenlopende stadstuinen bezocht. Om af te sluiten wordt er van op een dakterras genoten van de skyline bij zonsondergang.

Mogelijks, maar dat is nog niet zeker, wordt er ook een aflevering ingeblikt in onze ecologische tuin. Het thema zou draaien rond het dierenleven in de tuin. Vandaag kwam alvast iemand van het productiehuis een kijkje nemen en filmde hij enkele "mooie" hoeken en constructies van mijn hand. Als het niet doorgaat, niet getreurd, ik ben al blij dat er eindelijk nog eens een tuinprogramma op de VRT wordt uitgezonden. Ook al zijn het maar afleveringen van zo'n 17 minuten (maar wel een jaar lang), ik ben er zeker van dat Hotel Hungaria iets heel moois gaat brengen.
7 opmerkingen:

zapnimf zei

Niet moeilijk. Iederéén is enthousiaster dan Gil Claes.

hilda zei

ik duim dat uw tuin in beeld zal komen!

HansDeZwans zei

Zelf heb ik toch wel een grote tuin. Zij mogen gerust eens langskomen en een volledig onderhoud doen. Tonen aan het publiek hoe je van een onderkomen tuin iets moois kunt maken.

huismettuin zei

Ewel toen ik de reclame zag heb ik het direct geprogrammeerd. Het zag er uitnodigend uit.

Duvel zei

Ook al is hij nog steeds actief in de de sector, Gil Claes is al lang vergeten en zo slecht deed ie het ook weer niet .
En dan het tuinprogramma. Na de bouw en verbouwingsprogramma's, de kookprogramma's nu een tuinprogramma.
Pelckmans, de Aveve centra, Intratuin, Brico garden en consoorten wrijven al in hun pollekes. Ook al heb je geen cm² tuin en ben je allergisch voor alles wat bladeren heeft, we vinden er wel wat op. Stoep en gevel tuinen? Ga in je geveltuin hangen. Nu nog raamdorpeltuinen, wc tuinen, dakgoottuinen, balkontuinen, regenpijptuinen, keuken(kruid)tuinen, zet een boom in je living en wie weet wat nog allemaal. Wat me bijzonder stoort aan die tuinprogramma's en bij dit zal het niet anders zijn is dat de programmamakers er vanuit gaan dat iedereen een tuin heeft van 300m² en een dik budget om deze aan te leggen.
Zet wat bloembakken op je vensterbank en hou je bezig met nuttiger dingen.
Voila dat is er ook weeral uit.

silvia zei

bedankt voor de tip, al kwam hij net te laat om de eerste uitzending te kunnen zien ... ben benieuwd ...

chelone zei

De eerste aflevering heb ik gemist, jammer. Was het interessant?
Laat je op tijd weten wanneer jouw tuin wordt getoond?