dat kom je hier niet tegen

Sinds gisteren zijn we terug van 2 weekjes Dresden en Polen. Bij het bekijken van de meer dan 1000 foto's selecteerde ik twee oldtimers zoals je ze alleen achter het voormalig 'ijzeren gordijn' tegenkomt. Het groene busje stond dwars over een straat in Jelenia Gora. Het werd bestuurd door een late tachtiger, misschien wel negentiger, met één passagierster op een achterbank. Hoogstwaarschijnlijk zijn vrouw. Zij moest lijdzaam toezien hoe haar man er maar niet in slaagde om zijn charmant doch rammelend busje te laten omdraaien. Na heel wat pogingen en bijhorend luidruchtig geschakel broemde het groene busje uiteindelijk toch de andere kant op. Iedereen kan verkeerd rijden en een GPS in dat busje?

verkeerd gereden busje in Jelenia Gora

Luk, de eigenaar van het kasteel te Wlen waar wij verbleven, nam ons mee naar diverse andere Silezische kastelen en toonde ons hoe veel van die oorspronkelijk schitterende gebouwen wegkwijnen en door vandalen leeggeplunderd worden. Bij één van die haltes stond een rode (Russische?) jeep geparkeerd bij de voordeur. Naar verluidt een onverslijtbaar ding dat overal door kan rijden. Fotogeniek is hij zeker ook. Moesten er onder de lezers liefhebbers zijn van Oost-Europese wagens die de precieze merken kennen van beide oldtimers, dan zou een reactie erg gewaardeerd worden.

rode jeep voor Pools kasteeltje


Reacties

Menck zei…
Het busje is een Poolse Nysa 522, de jeep een Russische GAZ-64.
Muggenbeet zei…
Menck, gij zijt echt een kanjer. Hoe dat ge 't toch allemaal weet. :)
Menck zei…
@ Muggenbeet
Ik heb nogal een zwak voor overjarig rollend materieel, vandaar.
Anoniem zei…
Hallo Muggenbeet,
ja hoor dat klopt, het Busje is een Poolse Nysa 522, en de Jeep is russisch (Gaz-64).
hierbij wou ik eens zeggen hoeveel ik ervan geniet je Blog te lezen.
Zelf ga ik ook dikwijls naar Polen, Wroclaw en Krakau(Myslenice)m'n vrouw is van daar....Ben overigens gisteren terug van een 2 wek verblijf daar.
Beste groeten ,
Jan
Muggenbeet zei…
@Jan: dan kan jij ongetwijfeld nog goede tips geven over de streek want wij keren zeker terug. Tof dat je mijn blog graag leest.