27 maart 2011

voor de vleermuis

een vleermuiskast van het natuurhulpcentrum Opglabbeek

Uit de website van het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek: "De leerlingen van 3A5 en 3A6 sloegen de handen in elkaar en organiseerden een nestkastenactie. Ze probeerden zoveel mogelijk nestkasten te verkopen aan familie, vrienden en medeleerlingen. De actie was een succes want ze slaagden erin om maar liefst 114 nestkasten te verkopen van allerlei maten en gewichten. Mezen, mussen, spechten, boomklevers, vleermuizen, roodborstjes en zwaluwen zullen binnenkort een huisje aangeboden krijgen.

Vanmiddag was onze voorzitter te gast op de Middenschool van Heusden-Zolder om een bestelwagen nestkasten af te leveren. Anderzijds kregen beide klassen een mooie presentatie over de werking van het Natuurhulpcentrum. Onze nestkasten zijn eigenlijk een win-win-win situatie: ze worden getimmerd in onze schrijnwerkerij door langdurig werklozen, zorgen rechtstreeks voor nestgelegenheid en zorgen onrechtstreeks voor een financiële opbrengst voor ons centrum. Bovendien zijn onze nestkasten vervaardigd uit FSC gelabeld hout wat wil zeggen dat het gaat om bomen die worden gekapt uit duurzaam beheerde bossen."

Mijn wederhelft steunde uiteraard de actie van haar leerlingen en kocht een nestkastje voor de boomkruiper en eentje voor de vleermuis. Sinds deze morgen hangen beide kastjes in onze tuin. Om het programma Dieren in Nesten te steunen, heb ik dit vleermuizenkastje ook on-line ingebracht om het 'nieuw natuurgebied in Vlaanderen' enkele m²'s groter te maken. Op mijn eentje heb ik al 11 m² bijgebouwd. Zin om mee te doen? Hier lees je meer over hoe je de vleermuizen kan helpen.

1 opmerking:

An en Toon zei

Leve de nestkastjes voor Vladi! :-) Goed dat er nog mensen zijn die de vleermuis helpen.