30 maart 2011

kom eens langs op de opentuin.


In het eerste weekend van juni zetten we voor de tweede maal het poortje van onze tuin open. We doen dit in het kader van de ecotuindagen van VELT, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren.

Vorig jaar mochten we een 200-tal bezoekers ontvangen. Het was een fijn weekend waar we veel nieuwe mensen hebben leren kennen. Hier vind je er een verslagje van. Hopelijk wordt het dit jaar ook een succes. Je kan in een 100-tal tuinen terecht, 10 daarvan bevinden zich in Limburg. Onze tuin bevindt zich nog steeds in Tessenderlo, op de weg van het centrum naar Schoot. Mits wat puzzelwerk kan je een aantal van deze tuinen combineren.

Op de bijhorende website van VELT staat onze siertuin (geen groenten, wel fruit en kruiden) als volgt omschreven:

"Een sympathieke tuin met verschillende zithoekjes, zwemvijver, verrassende inkijkjes, allerhande mooie struiken, planten en bomen en plaats voor spontane ontwikkeling. Wandelwegjes lopen links-rechts en geven je steeds een andere indruk van de tuin.

Vogels, bijen en vlinders voelen hun erg in hun sas in deze diervriendelijke tuin. De eigenaar, een gekend milieu-en natuurbeschermer, vindt biodiversiteit dan ook heel belangrijk. Vertrokken van een maïsakker, mag het resultaat vandaag, na 20 jaar ecologisch beheer, meer dan gezien worden."

Alle bezoekers krijgen van de gastvrouw een gratis drankje. Zet u rustig neer voor een gezellige babbel! Vergeet zeker niet om je voor te stellen want het zou jammer zijn dat je aanwezigheid onopgemerkt voorbijgaat. Denk eraan dat ik heel wat collega-bloggers of muggenbeet-lezers enkel van naam ken en niet van gezicht. Ja, een WC hebben we ook :)

Gratis toegang. Er wordt wel gevraagd om auto's niet op het fietspad te parkeren. Aan de straatkant kan het rustig zijn, laat dit je niet weerhouden om binnen te komen. Tot dan.

Google Maps brengt je voor de deur.

13 opmerkingen:

huismettuin zei

Alleen jammer dat je aan de andere kant van het land woont ^^

[muggenbeet] zei

tja, maar we leven toch maar in een klein landje?

AnneTanne zei

Hier was er uiteindelijk toch teveel koudwatervrees om dit jaar al in het open-velt-tuinbad te springen... (of moet ik zeggen 'zwemvijver'? Nee, want daar kan allicht dit jaar nog niet erg in gesprongen worden.)
Misschien volgend jaar?
Maar wij hebben dus dit jaar weer rijkelijk de mogelijkheid om zelf tuinen te gaan bezoeken :-p !

[muggenbeet] zei

@annetanne: je kan perfect meedoen met jouw tuin. Ik heb hem reeds gezien en hij past perfect in het opzet van VELT. Schrijf je volgend jaar maar in, maar zorg dat je op tijd bent.

AnneTanne zei

Kom nog eens af om manlief te overtuigen ;-)

meneer boerenerf zei

wij komen zeker eens op bezoek.

goossens peggy zei

wij komen ook langs ! leerde uw tuin kennen via tuin org en uw tuin is ons "soort" tuin ! we hebben nog veel ideetjes nodig, dus komen we eens piepen ;-)

[muggenbeet] zei

welkom iedereen en hopelijk bevalt het jullie een beetje.

Die van Diest,geweest op zaterdag 4juni zei

De max, jullie tuin.
Gewoon de zuurstof opsnuiven alleen is al de moeite waard.

Anoniem zei

Wij zijn deze namiddag een kijkje komen nemen, het was de moeite waard!
Mooie, gezellige tuin!

Tine & Kurt zei

We hebben erg genoten van het bezoek aan jullie prachtige tuin. Inspiratie opgedaan, sympathieke mensen ontmoet en oude bekenden tegen het lijf gelopen.

groeten,
Tine, Kurt, Sander, Lena & Onno

Silvia zei

Dank je voor het openstellen van jullie tuin! Wij konden het niet nalaten om hem een bezoekje te brengen en even te genieten van al het leven in en rondom. We ontdekten heel wat leuke elementen en hebben een detail verwerkt in een foto op onze blog ...

[muggenbeet] zei

@allen: fijn dat jullie er waren en hopelijk hebben we bij de ontvangst niemand over het hoofd gezien. Tot ziens.