bollentijd

Zolang het niet vriest, kan je nog steeds bloembollen (of -knollen) in de grond steken. Een klein karweitje waar je volgend jaar veel plezier aan beleeft. En dit jaar op jaar, tenminste zolang je kiest voor wintervaste exemplaren zoals ik dat doe. Alle bollen en knollen die in de winter moeten gerooid worden, laat ik in de winkel liggen. Bij heel wat tuincentra liggen de bloembollen momenteel al in de aanbieding. Het assortiment is erg breed, voor ieder wat wils.

vandaag in de grond gepoot

Deze voormiddag heb ik het koopje van gisteren aan de aarde toevertrouwd. 3 zakjes anemoontjes (blanda) kregen hun stek onder de appelboom in de voortuin, 50 blauwe druifjes belandden in het nieuwe tuintje naast de gevel en ook 3 kromme reuzenknollen van de gele hondstand (idd. de knollen lijken op de hoektand van een hond) mogen in dit nieuwe tuintje met hun prachtige hangende bloemen de zomer opfleuren. De 14 grote sieruien zijn eerder een experiment, wellicht passen ze niet echt in mijn wilde tuin maar aan die belachelijke prijs kon ik ze nu ook weer niet laten liggen. Helaas uitverkocht was de blauwe Camassia. Ik zou er graag wat meer van in mijn tuin zetten. Echt heel mooi deze 'prairielelie'.

Ook nog gekocht: Clematis Paul Farges (vitalbagroep), een rozige bosrank die 8 tot 10 meter hoog kan groeien. Hij mag vrijelijk in onze taxushaag klimmen en ons zo wat extra privacy bieden. Hiermee is het werk in de tuin voor dit jaar afgesloten (op een lokale snoeibeurt van de blauwe regen na) en kunnen we ons gaan concentreren op de binnenklussen. Dat moet ook gebeuren maar de goesting is nog ver te zoeken.

Reacties

die van ons zei…
(Weeral) goed gewerkt, Ludo!