29 oktober 2007

Kan muggenbeet Peking redden?

De ongezonde lucht en de smog in Peking lopen zodanig te spuigaten uit dat het Olympisch Comité zich toch wel heel ernstige zorgen begint te maken. Het IOC heeft de autoriteiten in China begin dit jaar reeds opgeroepen om harder aan de milieuproblematiek te werken. Maar resultaten blijven uit.

Nochtans troefde Peking in juli 2001 onder meer Toronto en Parijs af, mede dankzij de belofte dat de Zomerspelen een frisse, groene uitstraling zouden krijgen. Sindsdien werden volgens het gemeentebestuur van Peking miljarden euro’s uitgegeven om de stad op te knappen.

Maar het IOC is echter niet onder de indruk van de ontwikkelingen: ‘Ik zie of merk er niets van. Ze zullen de komende tijd vooral hard moeten werken om de luchtkwaliteit in Peking te verbeteren. Dat is heel belangrijk, niet alleen voor de inwoners, maar zeker ook voor de sporters die tijdens de Olympische Spelen hier in actie komen.', aldus vice-voorzitter Lindberg.

Vermits de vandaag jarige Mega Mindy voorlopig enkel in Vlaanderen operatief is, voel ik me moreel verplicht om het IOC een handje toe te steken. En dit gratis en vrijwillig. De oplossing in deze is nochtans simpel, gewoon een kwestie van creatief uit de hoek te komen. Het IOC zorgt voor een darmpje en een luchtmaskertje, de rest is een kwestie van tuning:

Geox, de schoen die ademt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.