19 april 2024

open plekken

 Tussen een heleboel regendagen door kregen we gisteren een goede, droge dag waarin tuinieren best te doen was. Ik maakte hiervan gebruik om twee lege plekken in het bosgedeelte te beplanten. Je kent dat wel, er komt een opentuinenweekend aan en daarvoor wil je best een extra 'effortje' doen. 


Voor een muurtje van boomrolletjes gingen 9 geitenbaarden de grond in. Ik vind dat een prachtige bosplant temeer daar de bloempluimen een hele hoop insecten aantrekken. Daar vlakbij was nog een plek waar wat aangeplant kon worden....


... en hiervoor koos ik drie frambozen. Braambessen en bosbessen hebben we al genoeg, Frambozen zijn een nieuwe toevoeging. Het is altijd prettig om tijdens een tuinwandeling wat eigen oogst te kunnen verorberen. Er rest me momenteel nog één grote tuinzorg: er is nog geen enkele Echinacea tevoorschijn gekomen. Ik ga nog even wachten maar 't lijkt erop dat de ongeveer 20 nieuwe 'White Swan' de geest hebben gegeven. Die zonnehoeden lukken hier voor geen meter.... tenzij ze alsnog komen piepen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.