30 april 2024

Erwtenstruik en slakken

 Van slakken weet ik al langer dat je ze op kunt vinden op planten die je absoluut niet verwacht, gelukkig geldt dat ook voor bijen en hommels. Zo kreeg de Caragana (erwtenstruik) gisteren bezoek van akkerhommels. En zo leren we elke dag nog bij. šŸ˜ƒ


Om even door te gaan op die slakken: we vinden ze dit regenseizoen op hortensia waar ze de schors van afschrapen, Viburnum, Magnolia, meiklokje, Liriope, Aster, Salomonszegel, Trillium, Cimicifuga (Actaea) pas geplante Thalictrum en margrieten, kardoen, boshyacinten, Campanula,... en uiteraard de gekende lievelingsplanten van de slakken zoals Hosta en Ligularia. De slakkenvraat van dit voorjaar hebben we nooit eerder meegemaakt. Vandaag planten en morgen al half opgevreten. We zijn dus aan de pluk geslagen, er zat niks anders op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.