26 februari 2024

De eerste kikkerdril

 


26 februari, dat zou wel eens een nieuw record voor onze tuin kunnen zijn: de eerste kikkerdril van het jaar van de bruine kikker. Ik heb er een gewoonte van gemaakt de vondst van de eerste eiklomp op de blog te zwieren. Voor zover ik heb gerapporteerd, was 4 maart het vorige record. Toch bijna een week vroeger dus. Ik had het geknor van de kikkers de voorbije dagen al duidelijk gehoord en in de kikkerpoel stuntelde al een vrouwtje met een mannetje op haar rug. Maar uit ervaring weet ik dat het grote legoffensief nog gaat komen. Een beetje zonnewarmte en 't zal beginnen.



4 opmerkingen:

  1. Ik ben jaloers! In onze poel naast de weide die sinds zo’n 8 jaar 3keer per jaar bezoek krijgt van de beerkar, geen kikkers meer. In het poeltje naast de zwemvijver vorig jaar 1 bruine kikker en 3 groene gespot. Hopelijk komen er meer!
    Ook al is het zo vroeg, koester je kikkerdril maar! 🥰

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Intussen zijn er al wat klompen bijgekomen, activiteit zwelt aan.

      Verwijderen
  2. PS: het is niet Anoniem maar Groengenot. Moelijke website heb je. Hij wil mijn url niet aannemen. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij naam/url gewoon Groengenot invullen, dat moet werken.

      Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.