31 mei 2022

de laatste hand

 

't Is dankzij de komende ecotuindagen dat ik een idee, waarop ik al lang broed, vandaag heb gerealiseerd. Veel werk was het niet maar 't probleem hier is altijd hetzelfde, met name eraan beginnen. Het resultaat ziet u hierboven. Eerder posteerde ik een grote, gekregen pot met Geranium 'Ann Folkard' in de kleine maagdenpalm. De ronde vorm liet ik terugkomen in twee nieuwe miniborders om extra kleur te krijgen in een wat saaier gedeelte van de tuin. Centraal hierin staan vingerhoedskruiden en als kompaan koos ik voor Veronica spicata en Geranium 'Orkney Cherry', een bruinbladige soort met kleine doch schone bloemen.

Om de bezoekers te tonen dat ecotuiniers ook wel grappig en 'creatief' kunnen zijn, heb ik hier en daar wat speelse elementen toegevoegd of geaccentueerd. Neen, we gaan ze hier niet verklappen. Of eentje: onze schildpad is zot van edelweissjes en tijdens de ecotuindagen mag hij helemaal loos gaan.

 

De enkele generaties oude koffiepot kreeg ook een bewoner.




4 opmerkingen:

  1. Zier er goed uit. Die open tuindagen zorgen er ook hier voor dat de procrastinatie even over boord wordt gegooid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb je correct gesteld Fruitberg. Wat je dan op korte tijd allemaal niet kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat prachtig die miniborders; ze zijn mij hoed opgevallen vandaag op de eerste ecodag. Zo fijn de ronde vorm en dan het vingerhoedskruid met de maagdenpalm. Goed werk.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.